Overslaan en naar de inhoud gaan

Bekerduel Fortuna Sittard stilgelegd vanwege mist

Geplaatst opdinsdag 21 januari 2020 - 22:33

De bekerwedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord in de achtste finale van de KNVB-beker is na 62 minuten bij de stand 1-1 gestaakt. Dichte mist maakte verder spelen in Sittard niet mogelijk.

Het was lang onzeker of de wedstrijd door zou gaan vanwege de dichte mist, maar om kwart voor acht besloot scheidsrechter Kevin Blom dat er toch gespeeld zou worden.

Niet uithalen
Feyenoord kreeg in het eerste kwartier van de wedstrijd welgeteld één kans. Botteghin kreeg de bal uit een corner, maar kon uit de draai net niet lekker uithalen. De Fortunezen waren vastbesloten het de favoriete Rotterdammers moeilijk te maken en hadden in de aanvangsfase het betere van het spel. Kansen leverde dat niet op.

Prachtkans
Halverwege de eerste helft kreeg Vitalie Damashkan een prachtkans de Sittardenaren op voorsprong te brengen, maar hij kopte de bal over het doel van Justin Bijlow. Na een half uur vuurde Mark Diemers een bekeken schot op het Feyenoord-doel, maar Bijlow maakte de bal onschadelijk.

Slordig
Beide ploegen acteerden slordig op het middenveld, al bleef Fortuna Sittard de Rotterdammers onder druk zetten. Damashkan leek de Fortunezen uit een voorzet van Mark Diemers op voorsprong te gaan brengen, maar hij werd door de Feyenoord-defensie van de bal gezet. Essers moest even later een aanval van Jørgensen hardhandig stoppen en kreeg als ‘beloning’ een gele kaart.

Eigen doel
Twee minuten voor de rust moest Fortuna-Sittard een doelpunt incasseren, toen Clint Essers de bal uit een hoekschop van Kökcü in eigen doel werkte.

Mist
In de rust nam de mist weer toe, maar dat weerhield scheidsrechter Kevin Blom er niet van voor het begin van de tweede helft te fluiten. Fortuna joeg vanaf het beginsignaal op de gelijkmaker en die viel vier minuten na de hervatting. Felix Passlack passeerde doelman Bijlow en schoot de bal in de touwen: 1-1. Fortuna rook kansen om Feyenoord op achterstand te zetten, maar in de 54ste minuut legde de scheidsrechter de wedstrijd voor korte tijd stil, om het spel kort daarna weer te hervatten.

Stilgelegd
Feyenoord werd na de onderbreking sterker en kreeg na ruim een uur spelen een hoekschop. Het zicht werd aanmerkelijk minder en in de 64ste minuut besloot de scheidsrechter de wedstrijd vanwege dichte mist voor 30 minuten stil te leggen. De spelers zochten de kleedkamers op, maar hoefden niet meer terug te keren op het veld, omdat verder voetballen niet meer mogelijk was.

De wedstrijd wordt op een later tijdstip uitgespeeld, waarschijnlijk volgende week dinsdag.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen