Overslaan en naar de inhoud gaan

Bekerduel Eaters escaleert: 'Fluitgedrag haast absurd'

Geplaatst opmaandag 23 december 2019 - 16:47

Microz Eaters Geleen werd zondagavond uitgeschakeld in de halve finale van de Beker van Nederland door UNIS Flyers Heerenveen.

Het duel liep wat betreft strafminuten uit de hand, tot ontsteltenis van de Geleense club.

Absurd
"We willen de scheidsrechters zeker niet de schuld geven van de nederlaag, maar wat gisteren gebeurde is tegen het absurde aan", aldus teammanager Peter Knops.

Strafregen
Bij de heenwedstrijd, zaterdag in Glanerbrook, won Heerenveen met 1-3. Het regende in dat duel strafminuten aan beide kanten: 81 voor Geleen, 63 voor Heerenveen. De return, zondagavond in Friesland (5-2 winst voor Flyers), liep al uit de hand voordat het duel begonnen was.

Lees ook: Weinig kans voor Eaters op bekerfinale

Op de vuist
Tijdens de warming-up ging Eaters-speler Lars Engwegen de middenlijn over om op de vuist te gaan met Flyers-speler Lars den Edel, waarna Geleen tijdens het duel penalty na penalty incasseerde: waar Heerenveen 8 strafminuten verzamelde, deelde de arbitrage liefst 77 strafminuten uit aan Geleen.

'Rechtgetrokken tijdens wedstrijd'
"Het is een ongeschreven wet dat tijdens de warming-up iedereen op zijn eigen speelhelft blijft. Kennelijk was de spanning na het duel van zaterdag zo hoog dat dat aanleiding was voor een confrontatie", zegt Knops over de knokpartij vóór de wedstrijd. Tijdens de warming-up zijn er geen scheidsrechters op het ijs en voor dat incident konden dan ook geen penalty's worden uitgedeeld. "Maar het is wel van invloed geweest op de wedstrijd. Het leek erop dat de officials tijdens de wedstrijd dat incident wilden rechttrekken", aldus de geïrriteerde Knops.

Twaalf keer met man minder
In totaal stond Geleen zondagavond twaalf keer met een man minder op het ijs, situaties die Heerenveen vier keer uitbuitte door te scoren. Geleen-aanvaller Akim Ramoul kreeg een game misconduct, ofwel een wedstrijduitsluiting, toen die volgens Knops 'teamgenoot Tom Marx in bescherming nam'. Marek Malinsky kreeg een 10 minuten-straf nadat hij een tegenspeler ongeoorloofd tegen boarding beukte. Zelfs coach Andy Tenbult moest na het beledigen van officials bij het begin van de derde periode vertrekken van coachbank.

Bloed spoot rond
"Of dat nou verstandig was of niet, Andy ging verhaal halen over de gang van zaken", legt Knops uit. "Want naast de penalty's die wij kregen, werd bijvoorbeeld onze speler Jens Engelen zo hard tegen de boarding gecheckt dat hij een gebroken neus opliep. Het bloed spoot in het rond. Heerenveen kreeg daar niet eens een straf voor. Wat zondag allemaal gebeurd is, heb ik nog nooit gezien", aldus Knops.

Geen protest
Eaters ziet er geen heil in om protest aan te tekenen. "Dat heeft geen enkele zin. Een van de scheidsrechters van zondagavond is ook supervisor bij de ijshockeybond. Een protest gaat zeker niet in ons voordeel werken", stelt Knops. "Zonder scheidsrechters is er geen ijshockey, maar dit was tegen het absurde aan."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen