Overslaan en naar de inhoud gaan

Bekerduel Eaters escaleert: 'Fluitgedrag haast absurd'

Geplaatst opmaandag 23 december 2019 - 16:47

Microz Eaters Geleen werd zondagavond uitgeschakeld in de halve finale van de Beker van Nederland door UNIS Flyers Heerenveen.

Het duel liep wat betreft strafminuten uit de hand, tot ontsteltenis van de Geleense club.

Absurd
"We willen de scheidsrechters zeker niet de schuld geven van de nederlaag, maar wat gisteren gebeurde is tegen het absurde aan", aldus teammanager Peter Knops.

Strafregen
Bij de heenwedstrijd, zaterdag in Glanerbrook, won Heerenveen met 1-3. Het regende in dat duel strafminuten aan beide kanten: 81 voor Geleen, 63 voor Heerenveen. De return, zondagavond in Friesland (5-2 winst voor Flyers), liep al uit de hand voordat het duel begonnen was.

Lees ook: Weinig kans voor Eaters op bekerfinale

Op de vuist
Tijdens de warming-up ging Eaters-speler Lars Engwegen de middenlijn over om op de vuist te gaan met Flyers-speler Lars den Edel, waarna Geleen tijdens het duel penalty na penalty incasseerde: waar Heerenveen 8 strafminuten verzamelde, deelde de arbitrage liefst 77 strafminuten uit aan Geleen.

'Rechtgetrokken tijdens wedstrijd'
"Het is een ongeschreven wet dat tijdens de warming-up iedereen op zijn eigen speelhelft blijft. Kennelijk was de spanning na het duel van zaterdag zo hoog dat dat aanleiding was voor een confrontatie", zegt Knops over de knokpartij vóór de wedstrijd. Tijdens de warming-up zijn er geen scheidsrechters op het ijs en voor dat incident konden dan ook geen penalty's worden uitgedeeld. "Maar het is wel van invloed geweest op de wedstrijd. Het leek erop dat de officials tijdens de wedstrijd dat incident wilden rechttrekken", aldus de geïrriteerde Knops.

Twaalf keer met man minder
In totaal stond Geleen zondagavond twaalf keer met een man minder op het ijs, situaties die Heerenveen vier keer uitbuitte door te scoren. Geleen-aanvaller Akim Ramoul kreeg een game misconduct, ofwel een wedstrijduitsluiting, toen die volgens Knops 'teamgenoot Tom Marx in bescherming nam'. Marek Malinsky kreeg een 10 minuten-straf nadat hij een tegenspeler ongeoorloofd tegen boarding beukte. Zelfs coach Andy Tenbult moest na het beledigen van officials bij het begin van de derde periode vertrekken van coachbank.

Bloed spoot rond
"Of dat nou verstandig was of niet, Andy ging verhaal halen over de gang van zaken", legt Knops uit. "Want naast de penalty's die wij kregen, werd bijvoorbeeld onze speler Jens Engelen zo hard tegen de boarding gecheckt dat hij een gebroken neus opliep. Het bloed spoot in het rond. Heerenveen kreeg daar niet eens een straf voor. Wat zondag allemaal gebeurd is, heb ik nog nooit gezien", aldus Knops.

Geen protest
Eaters ziet er geen heil in om protest aan te tekenen. "Dat heeft geen enkele zin. Een van de scheidsrechters van zondagavond is ook supervisor bij de ijshockeybond. Een protest gaat zeker niet in ons voordeel werken", stelt Knops. "Zonder scheidsrechters is er geen ijshockey, maar dit was tegen het absurde aan."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen