Overslaan en naar de inhoud gaan

Bekendheid Ties Granzier vaart wel bij arrestatie

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 16:34

Ties Granzier is een 20-jarige YouTuber uit Linne die voortdurend werkt aan meer naamsbekendheid. Nu hij samen met een collega in de Amerikaanse cel is beland, lijkt hij daarin (on)bedoeld te slagen.

Ties werd samen met Govert Sweep (21) opgepakt toen ze de geheime militaire basis Area 51 binnen waren gedrongen. De politie arresteerde het tweetal toen ze al enkele kilometers op het terrein waren. Dat had nog slechter af kunnen lopen want in januari werd een man doodgeschoten die zich ook in Area 51 waagde.

Lees ook: Limburgse YouTuber opgepakt bij zwaarbeveiligd Area 51

Avontuurlijk
Maar wie is deze avonturier uit Linne nu eigenlijk? Een vraag die je veel jongeren in Nederland en België niet hoeft te stellen. Ties heeft op YouTube 736.000 volgers die trouw al zijn belevenissen bekijken. De filmpjes gaan over relatieproblemen, de eerste auto en vakantie. "Over van alles en nog wat", zoals Ties zelf aangeeft.

Minecraft
Begonnen als piepjong menneke met video's over games zoals Minecraft en Fortnite, ontpopte al snel zijn talent als vlogger en YouTuber. In alledaagse, snel en geestig gemonteerde filmpjes, toont Ties wat er allemaal gebeurt in zijn huis, achtertuin of op straat. Vader Stefan, moeder Audrey, zus Afke en broertje Tuur figureren met zichtbaar plezier. Na het succes van hun oudste zoon kregen de ouders de smaak te pakken en begonnen ze met Kwartier Granzier een eigen kanaal op YouTube met 160.000 abonnees.

Het werk van Ties is vooral puberale ongein maar met vaart gebracht. Precies wat jongeren graag bekijken. Het levert 'beugelbekkie', zoals zijn moeder hem gekscherend noemt, honderdduizenden kijkers op.

Inkomen
Intussen is Ties uitgegroeid tot een volwassen YouTuber met een zakelijk instinct. Sinds dit jaar heeft hij zijn eigen Detieswinkel.nl en behalve merchandising vergaart hij een inkomen met internetreclame.

Volgens kenners kan een vlogger op het videokanaal vanaf 50.000 abonnees goed leven van advertenties, sponsors en het in beeld brengen van producten. Vloggers worden door bedrijven gezien als influencers met grote marktwaarde. Gemiddeld leveren 1000 views een euro op alleen al per advertentie. Ties haalt met zijn filmpjes gemakkelijk 250.000 views of meer. Zijn video over een zelfgebouwde boot van ducttape scoorde zelfs meer dan 550.000 views.

Marktwaarde
Hoe wrang ook, het lijkt erop dat Ties met zijn arrestatie in Amerika zijn eigen marktwaarde heeft opgedreven. Of dat werkelijk zijn bedoeling was, moet nog blijken. Mogelijk heeft de vlogger uit Linne samen met Govert Sweep alles uit de kast willen halen voor een leuk filmpje. Helaas kunnen de Amerikaanse autoriteiten er niet om lachen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen