Overslaan en naar de inhoud gaan

Bekendheid Ties Granzier vaart wel bij arrestatie

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 16:34

Ties Granzier is een 20-jarige YouTuber uit Linne die voortdurend werkt aan meer naamsbekendheid. Nu hij samen met een collega in de Amerikaanse cel is beland, lijkt hij daarin (on)bedoeld te slagen.

Ties werd samen met Govert Sweep (21) opgepakt toen ze de geheime militaire basis Area 51 binnen waren gedrongen. De politie arresteerde het tweetal toen ze al enkele kilometers op het terrein waren. Dat had nog slechter af kunnen lopen want in januari werd een man doodgeschoten die zich ook in Area 51 waagde.

Lees ook: Limburgse YouTuber opgepakt bij zwaarbeveiligd Area 51

Avontuurlijk
Maar wie is deze avonturier uit Linne nu eigenlijk? Een vraag die je veel jongeren in Nederland en België niet hoeft te stellen. Ties heeft op YouTube 736.000 volgers die trouw al zijn belevenissen bekijken. De filmpjes gaan over relatieproblemen, de eerste auto en vakantie. "Over van alles en nog wat", zoals Ties zelf aangeeft.

Minecraft
Begonnen als piepjong menneke met video's over games zoals Minecraft en Fortnite, ontpopte al snel zijn talent als vlogger en YouTuber. In alledaagse, snel en geestig gemonteerde filmpjes, toont Ties wat er allemaal gebeurt in zijn huis, achtertuin of op straat. Vader Stefan, moeder Audrey, zus Afke en broertje Tuur figureren met zichtbaar plezier. Na het succes van hun oudste zoon kregen de ouders de smaak te pakken en begonnen ze met Kwartier Granzier een eigen kanaal op YouTube met 160.000 abonnees.

Het werk van Ties is vooral puberale ongein maar met vaart gebracht. Precies wat jongeren graag bekijken. Het levert 'beugelbekkie', zoals zijn moeder hem gekscherend noemt, honderdduizenden kijkers op.

Inkomen
Intussen is Ties uitgegroeid tot een volwassen YouTuber met een zakelijk instinct. Sinds dit jaar heeft hij zijn eigen Detieswinkel.nl en behalve merchandising vergaart hij een inkomen met internetreclame.

Volgens kenners kan een vlogger op het videokanaal vanaf 50.000 abonnees goed leven van advertenties, sponsors en het in beeld brengen van producten. Vloggers worden door bedrijven gezien als influencers met grote marktwaarde. Gemiddeld leveren 1000 views een euro op alleen al per advertentie. Ties haalt met zijn filmpjes gemakkelijk 250.000 views of meer. Zijn video over een zelfgebouwde boot van ducttape scoorde zelfs meer dan 550.000 views.

Marktwaarde
Hoe wrang ook, het lijkt erop dat Ties met zijn arrestatie in Amerika zijn eigen marktwaarde heeft opgedreven. Of dat werkelijk zijn bedoeling was, moet nog blijken. Mogelijk heeft de vlogger uit Linne samen met Govert Sweep alles uit de kast willen halen voor een leuk filmpje. Helaas kunnen de Amerikaanse autoriteiten er niet om lachen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen