Overslaan en naar de inhoud gaan

Bekendheid Ties Granzier vaart wel bij arrestatie

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 16:34

Ties Granzier is een 20-jarige YouTuber uit Linne die voortdurend werkt aan meer naamsbekendheid. Nu hij samen met een collega in de Amerikaanse cel is beland, lijkt hij daarin (on)bedoeld te slagen.

Ties werd samen met Govert Sweep (21) opgepakt toen ze de geheime militaire basis Area 51 binnen waren gedrongen. De politie arresteerde het tweetal toen ze al enkele kilometers op het terrein waren. Dat had nog slechter af kunnen lopen want in januari werd een man doodgeschoten die zich ook in Area 51 waagde.

Lees ook: Limburgse YouTuber opgepakt bij zwaarbeveiligd Area 51

Avontuurlijk
Maar wie is deze avonturier uit Linne nu eigenlijk? Een vraag die je veel jongeren in Nederland en België niet hoeft te stellen. Ties heeft op YouTube 736.000 volgers die trouw al zijn belevenissen bekijken. De filmpjes gaan over relatieproblemen, de eerste auto en vakantie. "Over van alles en nog wat", zoals Ties zelf aangeeft.

Minecraft
Begonnen als piepjong menneke met video's over games zoals Minecraft en Fortnite, ontpopte al snel zijn talent als vlogger en YouTuber. In alledaagse, snel en geestig gemonteerde filmpjes, toont Ties wat er allemaal gebeurt in zijn huis, achtertuin of op straat. Vader Stefan, moeder Audrey, zus Afke en broertje Tuur figureren met zichtbaar plezier. Na het succes van hun oudste zoon kregen de ouders de smaak te pakken en begonnen ze met Kwartier Granzier een eigen kanaal op YouTube met 160.000 abonnees.

Het werk van Ties is vooral puberale ongein maar met vaart gebracht. Precies wat jongeren graag bekijken. Het levert 'beugelbekkie', zoals zijn moeder hem gekscherend noemt, honderdduizenden kijkers op.

Inkomen
Intussen is Ties uitgegroeid tot een volwassen YouTuber met een zakelijk instinct. Sinds dit jaar heeft hij zijn eigen Detieswinkel.nl en behalve merchandising vergaart hij een inkomen met internetreclame.

Volgens kenners kan een vlogger op het videokanaal vanaf 50.000 abonnees goed leven van advertenties, sponsors en het in beeld brengen van producten. Vloggers worden door bedrijven gezien als influencers met grote marktwaarde. Gemiddeld leveren 1000 views een euro op alleen al per advertentie. Ties haalt met zijn filmpjes gemakkelijk 250.000 views of meer. Zijn video over een zelfgebouwde boot van ducttape scoorde zelfs meer dan 550.000 views.

Marktwaarde
Hoe wrang ook, het lijkt erop dat Ties met zijn arrestatie in Amerika zijn eigen marktwaarde heeft opgedreven. Of dat werkelijk zijn bedoeling was, moet nog blijken. Mogelijk heeft de vlogger uit Linne samen met Govert Sweep alles uit de kast willen halen voor een leuk filmpje. Helaas kunnen de Amerikaanse autoriteiten er niet om lachen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen