Overslaan en naar de inhoud gaan

Bekende Maastrichtse dönerwagen Musti is terug

Geplaatst opvrijdag 9 september 2016 - 10:10

De bekende dönerwagen Musti, die onlangs failliet werd verklaard, verdwijnt toch niet uit het straatbeeld van Maastricht. De mobiele horecazaak heeft een doorstart gemaakt.

Dat laat curator Roel Janse vrijdag weten.

Dönerwagen
De curator legt uit dat het juridisch gezien niet echt een doorstart is. "Een zakelijke kennis heeft de kebabwagen opgekocht", zegt Janse. "Daardoor kan de familie Tuzcu de bekende wagen bij het station van Maastricht sinds kort weer gebruiken."

Het bewogen levensverhaal van de familie achter het Musti-imperium lees je hier

Donderslag
Begin vorige maand werd het Maastrichtse horecawereldje opgeschrikt door het nieuws dat het kebab-imperium van Musti failliet was. Het bankroet trof zowel het specialiteitenrestaurant aan de Tongersestraat, pas enkele maanden geleden geopend in het bekende pand waar voorheen bistro 't Örgelke was gevestigd, als de populaire kebabwagen van Musti bij het centraal station.

Lees ook: Kebab-imperium Musti in Maastricht failliet

Overnamekandidaat
Omdat enkel de kebabwagen is opgekocht, zoekt de curator nog een overnamekandidaat voor het restaurant. Of er al gegadigden zijn voor de het horecapand aan de Tongersestraat kon Janse niet zeggen.

Musti-imperium
Orhan en Sehnaz Tuzcu vluchtten in 1999 vanuit Turkije naar Nederland en groeiden uit tot succesvolle ondernemers. Al snel hadden ze meerdere zaken en groeide Musti uit tot een begrip in de Maastrichtse binnenstad. De naam Musti is afgeleid van de naam van zijn zoon: Mustafa.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bekende dönerwagen Musti krijgt nieuwe moderne kraam
Kebab-imperium Musti in Maastricht failliet
Maastrichtse kebabwagen tijdelijk naar Stationsstraat
Einde van Maastrichts minicafé In de Moriaan nabij
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen