Overslaan en naar de inhoud gaan

Bekende gezichten én zeven debutanten in LVK-finale

Geplaatst opzaterdag 2 februari 2019 - 16:00

De finale van liedjesfestijn LVK kent een hoop bekende gezichten. Dertien acts stonden eerder in de eindstrijd. Onder hen ook twee oud-winnaars.

Het Susterse duo Spik & Span won het festijn liefst drie keer en doet nu, met Weer tèlle aaf een nieuwe gooi naar de titel. Ook De Geliënde was al eens nummer één en wil dat succes herhalen met Same viere!

Zeven debutanten
Daarnaast doen er ervaren rotten als De Breurkes (Wat kin ut Sjille!?) en Björn van Berkel (Umdet ut vastenaovend is!) mee aan de finalestrijd. Maar de hoogste eer kan ook zomaar naar een debutant gaan. Er hebben zich zeven debutanten weten te plaatsen voor de finale, waaronder acts als Marvin Rosier ('t Sjoenste wat d'r is!!!) en Roy Selder (Vastelaovend Onversjlaonbaar).

Grote finale
De grote finale van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2019 vindt plaats op vrijdag 15 februari 2019 in het MECC Maastricht en wordt georganiseerd door CV De Gaarekiekere (Gulpen) en CV De Rieste (Margraten). Vanaf 20:00 is de finale live te volgen via L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Klik hier voor een volledig overzicht van de LVK-finalisten van dit jaar.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen