Overslaan en naar de inhoud gaan

Bekend advocatenkantoor hielp NS met bedrijfsspion

Geplaatst opmaandag 9 november 2015 - 7:56

Het bekende advocatenkantoor Kennedy Van der Laan heeft de NS geadviseerd bij het inhuren van bedrijfsspion en oud-Veolia-directeur René de Beer.

Dat schrijft het Financieele Dagblad maandag op basis van eigen onderzoek.

Onopgemerkt
De Nederlandse Spoorwegen vroegen het gerenommeerde Amsterdamse kantoor advies over de voorgenomen inhuur van de regiodirecteur van Veolia. Het bureau raadde dat niet af. Sterker nog: Kennedy Van der Laan tipte de NS over hoe men het beste onopgemerkt te werk kon gaan.

Vertrouwelijke informatie
Eerder dit jaar bleek dat de NS frauduleus heeft gehandeld in de strijd om de aanbesteding van het Limburgs openbaar vervoer. Oud-Veolia-directeur René de Beer sluisde vertrouwelijke bedrijfsinformatie door aan de NS, die hem via een schijnconstructie in dienst wilde nemen.

Achter de schermen
Nu blijkt dat de NS vorig jaar advocatenkantoor Kennedy Van der Laan inhuurde om te onderzoeken of het non-concurrentiebeding van De Beer als obstakel gezien moest worden. Het bureau stelde dat het beding hoogstwaarschijnlijk nog van toepassing was. Volgens het kantoor was het daarom raadzaam om De Beers eventuele werkzaamheden 'zoveel mogelijk achter de schermen' te laten plaatsvinden.

Het advocatenkantoor zegt in een reactie aan het FD niet te hebben geweten dat de betrokken man werd ingehuurd om vertrouwelijke informatie te bemachtigen. Het verbod daarop is zo vanzelfsprekend dat het niet specifiek is ontraden, aldus een woordvoerder van het kantoor.

Lees ook: Rapport: wangedrag NS in Limburg was 'incident'

Bedrog
NS-dochteronderneming Abellio wist de aanbesteding van het Limburgs openbaar vervoer uiteindelijk te winnen, maar moest de opdracht weer inleveren toen het bedrog aan het licht kwam. De fraude kostte NS-directeur Timo Huges de kop. Arriva, nummer twee in de aanbesteding, mag de klus nu gaan uitvoeren.

Lees ook het achtergrondverhaal van Dagblad de Limburger: Het grote lek van René de Beer

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

OV-schandaal: Abellio-topman eist tonnen schadevergoeding
Oud-Veolia-directeur krijgt geen inzage in NS-stukken
Hoofdrolspeler fraudeaffaire Limburgs ov eist baan terug
Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen