Rotzooi in Itteren na hoogwater (20 juli 2021)

Vrijwilligers ruimen op langs beken en Maas na hoogwater

Vrijwilligers van Natuurmonumenten zijn maandag begonnen met het opruimen van de troep die de afgelopen weken door het hoogwater in Zuid-Limburg is achtergelaten.

Reddingsbrigade Bunde Voulwames 16 jul 2021
Teruglezen: Evacués gemeente Meerssen nog niet naar huis

Zware regenval zorgde donderdag voor gigantische problemen in Zuid-Limburg en in Midden en Noord-Limburg. Donderdagavond hielden de buien na drie dagen eindelijk op, maar de overlast is nog steeds niet voorbij. Nu het Maaswater snel stijgt, houden steden en dorpen langs de rivier hun adem in.

Droogte laagwater
Honderd miljoen voor droogtebestrijding in Limburg

Verschillende Limburgse partijen trekken tachtig miljoen euro uit om de gevolgen van droogte te ondervangen. Het Rijk wordt gevraagd dit bedrag aan te vullen tot honderd miljoen.

Sloot nat water kroos stock
Maatregelen droogte: water pompen uit sloten verboden

Vanwege de aanhoudende droogte heeft Waterschap Limburg een onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater ingesteld. Dat betekent dat er vanaf komende vrijdag geen water meer mag worden gepompt uit beken en sloten.

Uffelsebeek waterinlaat water beek droogte
Regen van afgelopen tijd helpt grondwaterpeil niet omhoog

Ondanks de regen van de afgelopen tijd, is het grondwaterpeil in Limburg nog steeds te laag.

Verbod op gebruik van beekwater

Waterschap Limburg heeft een verbod ingesteld op het gebruik van water uit beken en sloten.

Dringend advies Waterschap: 'Geen water uit beken pompen'

Het Waterschap Limburg wil dat boeren voorlopig geen water uit de beken halen.

Beken gevuld met water in strijd tegen vissterfte

Het Waterschap Limburg vult samen met boeren verschillende beken met water om de vissterfte tegen te gaan.

Stresstest voor waterafvoer Limburgse beken

Waterschap Limburg laat een stresstest voor de voornaamste Limburgse beken uitvoeren.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten