Overslaan en naar de inhoud gaan

Bekeerling Ali uit Tegelen mag voorlopig blijven

Geplaatst opdonderdag 18 december 2014 - 14:21

De 20-jarige bekeerling Ali uit Tegelen hoeft Nederland voorlopig niet uit. De rechtbank in Den Bosch oordeelt dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zijn asielaanvraag opnieuw moet bekijken.

Volgens de rechter is onterecht geen rekening gehouden met de getuigenis van hulpbisschop Everard de Jong van het bisdom Roermond.

Geen discussie
Volgens De Jong is de uit Afghanistan afkomstige Ali oprecht bekeerd tot het christendom. De deskundigheid van de hulpbisschop staat volgens de vreemdelingenrechter niet ter discussie. De IND zag hem eerder niet als deskundige.

Vorige week toog Ali samen met pastoor John Dautzenberg en zestig parochianen uit Tegelen naar de rechtbank in Den Bosch.

Lees oook: Hulpbisschop De Jong steunt asielzoeker Ali uit Tegelen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Benoit Wesly: 'De radicalisering is verontrustend'
Er moet weer gebiecht worden in de kerk
'Limburgse bisschoppen waren fel tegen nieuw onzevader'
Moskee Tegelen verhuist naar nieuwe plek
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen