Overslaan en naar de inhoud gaan

Bejaarden opgelicht door Tilburger (19)

Geplaatst opdonderdag 3 oktober 2019 - 17:32

Een 19-jarige man uit Tilburg is woensdag opgepakt voor oplichting van ouderen. Ook in Limburg heeft hij ten minste twee slachtoffers gemaakt.

Dat meldt de politie donderdag.

Slinkse wijze
De verdachte ontfutselde op slinkse wijze de pincode en pinpas van een 87-jarige vrouw uit Maastricht. Zij werd op straat aangesproken door twee inzittenden van een auto die haar vroegen om hen te helpen. Dat deed ze, omdat hun vraag geloofwaardig overkwam. Later bleek dat er 1250 euro van haar bankrekening was verdwenen. Ook een 80-jarige man werd op een soortgelijke manier benaderd. Hij is uiteindelijk nog meer geld kwijt: 4000 euro.

Tips
De oplichter werkte samen met een handlanger. Die wordt nog gezocht. De Tilburger werd opgepakt naar aanleiding van tips, nadat de zaak in het programma Opsporing Verzocht kwam.

De politie denkt dat er mogelijk nog meer slachtoffers zijn van het tweetal. Zij kunnen aangifte doen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen