Overslaan en naar de inhoud gaan

Bejaarden opgelicht door Tilburger (19)

Geplaatst opdonderdag 3 oktober 2019 - 17:32

Een 19-jarige man uit Tilburg is woensdag opgepakt voor oplichting van ouderen. Ook in Limburg heeft hij ten minste twee slachtoffers gemaakt.

Dat meldt de politie donderdag.

Slinkse wijze
De verdachte ontfutselde op slinkse wijze de pincode en pinpas van een 87-jarige vrouw uit Maastricht. Zij werd op straat aangesproken door twee inzittenden van een auto die haar vroegen om hen te helpen. Dat deed ze, omdat hun vraag geloofwaardig overkwam. Later bleek dat er 1250 euro van haar bankrekening was verdwenen. Ook een 80-jarige man werd op een soortgelijke manier benaderd. Hij is uiteindelijk nog meer geld kwijt: 4000 euro.

Tips
De oplichter werkte samen met een handlanger. Die wordt nog gezocht. De Tilburger werd opgepakt naar aanleiding van tips, nadat de zaak in het programma Opsporing Verzocht kwam.

De politie denkt dat er mogelijk nog meer slachtoffers zijn van het tweetal. Zij kunnen aangifte doen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen