Overslaan en naar de inhoud gaan

Bejaarden bestolen na babbeltruc 'wmo-consulenten'

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 15:10

Verschillende bejaarden in Maastricht en het Heuvelland zijn bestolen door vrouwen die zich voordoen als wmo-consulent.

Dat schrijft zorginstelling Envida op Facebook. De politie bevestigt twee meldingen over deze nep-consulenten.

Geld en sieraden
In Valkenburg is er een vrouw actief die ongeveer veertig jaar oud is en vrijwel volledig in het wit gekleed gaat. 'Zij belt aan bij ouderen en vertelt dat zij namens de gemeente komt controleren of er aanpassingen in de woning nodig zijn. Eenmaal binnen stopt zij stiekem geld en sieraden in haar tas', schrijft Envida.

Duo-diefstal
Ook in Maastricht is er minstens één keer toegeslagen door nep-consulenten, stelt de zorginstelling. Dat gebeurde bij een flat in de wijk Belfort. Twee vrouwen meldden zich daar bij een bejaarde vrouw, met het verhaal dat ze moesten controleren of er aanpassingen in de woning nodig waren. Terwijl één van hen met de vrouw in de badkamer was, keek de andere dievegge wat er in het huis te halen was.

Envida benadrukt dat échte Wmo-medewerkers niet op de bonnefooi op bezoek komen. Zo'n visite wordt op tijd aangekondigd. Daarnaast moet een wmo-consulent een pasje van de gemeente kunnen laten zien.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen