bejaarden, ouderen, coronavirus, covid-19, mondkapje, mondmasker (stock)

Veel coronabesmettingen in Residentie Gemmaklooster Sittard

Elf van de zestien bewoners van een woonzorgcentrum in het voormalige Gemmaklooster in Sittard zijn besmet met het coronavirus. Ook zes van de dertig personeelsleden zijn positief getest.

IMG_0456
Beweegcoaches Maasgouw op huisbezoek

Ouderen in de gemeente Maasgouw hoeven ook in deze coronatijd niet stil te zitten.

Roemeense Roma-bende, overvallers bejaarden pinautomaten
Tot 8,5 jaar cel voor leden Roemeense pin-bende

Drie jonge Roma's uit Roemenië zijn veroordeeld tot celstraffen tot 8,5 jaar voor een serie laffe overvallen op bejaarden bij pinautomaten.

roemenen bejaarden rooftocht justitie openbaar ministerie pinautomaat geldautomaat (12 jun 2020)
OM: 'Tot 9,5 jaar cel voor boevenbende op rooftocht'

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag tot 9,5 jaar cel geëist tegen een Roemeense boevenbende die onder meer in Limburg bejaarden beroofde bij pinautomaten.

bejaarden fortuna
Video: Spelers Fortuna Sittard op bezoek bij ouderen

Een kleine selectie van Fortuna Sittard heeft woensdag twee zorginstellingen voor ouderen bezocht.

oude vrouw telefoon stockfoto (30 mrt 2020)
50PLUS: afschuw over coronatelefoontjes naar ouderen

Limburgse huisartsen mogen ouderen niet onverhoeds bellen met de vraag of zij in geval van een coronabesmetting wel of niet op de intensive care terecht willen komen.

ANP-24380899
Bejaarden opgelicht door Tilburger (19)

Een 19-jarige man uit Tilburg is woensdag opgepakt voor oplichting van ouderen. Ook in Limburg heeft hij ten minste twee slachtoffers gemaakt.

Video: Ria (90) en Jan (89) lopen Heuvelland4Daagse

Ze zijn wellicht de oudste deelnemers van de Heuvelland4Daagse: Ria en Jan Frielink uit Geleen.

Burgemeester: 'Overval op bejaarden ongelooflijk laf'

De Venlose burgemeester Antoin Scholten noemt de overval op een aantal bejaarden in de nacht van zondag op maandag in Belfeld 'een ongelooflijk laffe daad'.

Valpreventie ouderen: 'Je leert je lijf beschermen'

Elke vijf minuten belandt er ergens in Nederland een oudere op de spoedeisende hulp na een val in of om het huis. En daarmee vormen valpartijen een serieus gezondheidsrisico voor veel senioren.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten