Overslaan en naar de inhoud gaan

Bejaarde accordeonist beroofd: 'Muziek was mijn leven'

Geplaatst opzondag 1 mei 2016 - 11:39

De wereld van de Maastrichtse muzikant Dré van Dijk stortte dit weekend in.

Nooit laat hij zijn instrumenten onbewaakt achter in de auto. Maar vanwege de harde regen maakte de 72-jarige accordeonist vrijdagmiddag voor één keer een uitzondering. "De volgende ochtend was alles weg. Alleen het krukje waar ik op zit, hadden ze laten staan", verzucht Van Dijk.

In één klap verdwenen
Sinds zijn kinderjaren had Van Dijk voor 25.000 euro aan spullen verzameld. Een bedrag dat hij nooit meer bij elkaar gaat krijgen. "Ook het boek waar ik al sinds mijn jeugd al mijn nummers in bijhoud, is weg. Mijn carrière als muzikant, mijn ziel en zaligheid, is dus in één klap verdwenen. Mijn muziek was mijn leven."

Gerichte actie
En zo kwam de gepassioneerde muzikant er op zaterdagochtend achter dat hij de dag ervoor voor het laatst had opgetreden, in café 't Haantje in Maastricht. Van Dijk: "Het ergste is dat die parkeergarage alleen toegankelijk is voor hotelgasten van Bastion en voor bewoners van het gebouw waarin ik zelf ook woon. Het is dus bijna onmogelijk dat het voor de dief een toevalstreffer is geweest. Dit moet bijna een gerichte actie zijn."

Tot inkeer
Zijn enige hoop is nu dat de spullen ergens opduiken als de dader ze probeert te verkopen. "Of de dief moet tot inkeer komen. Alleen durf ik daar niet op te rekenen. Ik heb niet best geslapen vannacht en ben bang dat dat er voorlopig ook niet meer in zit", besluit Van Dijk.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten