Overslaan en naar de inhoud gaan

Behoud voormalig ROZ-gebouw stapje dichterbij

Geplaatst opmaandag 8 mei 2017 - 15:08

De stichting Muzieklab ROZ (M-LAB) zegt de financiering van haar plan voor behoud van het voormalige omroepgebouw van ROZ/L1 in Maastricht rond te hebben.

Alleen de gemeente moet nog eenmalig over de brug komen, zo staat in een brief van de stichting aan de Maastrichtse gemeenteraad. Daarbij gaat het om een bedrag van 170 duizend euro.

Lening
Volgens de stichting heeft zij een bank 'in principe' bereid gevonden om de opstart van haar plan met 135 duizend euro te financieren. Ook wil de bank een hypothecaire lening van ruim 325 duizend euro verstrekken.M-LAB zegt dat de provincie eerder al 200 duizend euro heeft toegezegd.

De stichting wil het gebouw opknappen en inrichten als broedplaats voor muzikanten en beeldend kunstenaars.

Slopen
Aanvankelijk wilde het gemeentebestuur het markante gebouw slopen. Maar onder politieke druk is dat uitgesteld om M-LAB de kans te geven met een uitgewerkt alternatief te komen.

Geen eigen middelen
Het woord is nu aan de gemeenteraad van Maastricht. Het college van B&W heeft twee weken geleden in een notitie laten weten 'het een kwetsbare grondslag voor een onderneming' te vinden dat de stichting geen eigen middelen inbrengt in haar plan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Sloop enige optie omroepgebouw ROZ
PvdA: opknappen ROZ-gebouw zinvoller dan sloop
'Sloop voormalig ROZ-gebouw Maastricht onacceptabel'
Gedeputeerde Prevoo tegen sloop oud ROZ-gebouw
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen