Overslaan en naar de inhoud gaan

Behoud voormalig ROZ-gebouw stapje dichterbij

Geplaatst opmaandag 8 mei 2017 - 15:08

De stichting Muzieklab ROZ (M-LAB) zegt de financiering van haar plan voor behoud van het voormalige omroepgebouw van ROZ/L1 in Maastricht rond te hebben.

Alleen de gemeente moet nog eenmalig over de brug komen, zo staat in een brief van de stichting aan de Maastrichtse gemeenteraad. Daarbij gaat het om een bedrag van 170 duizend euro.

Lening
Volgens de stichting heeft zij een bank 'in principe' bereid gevonden om de opstart van haar plan met 135 duizend euro te financieren. Ook wil de bank een hypothecaire lening van ruim 325 duizend euro verstrekken.M-LAB zegt dat de provincie eerder al 200 duizend euro heeft toegezegd.

De stichting wil het gebouw opknappen en inrichten als broedplaats voor muzikanten en beeldend kunstenaars.

Slopen
Aanvankelijk wilde het gemeentebestuur het markante gebouw slopen. Maar onder politieke druk is dat uitgesteld om M-LAB de kans te geven met een uitgewerkt alternatief te komen.

Geen eigen middelen
Het woord is nu aan de gemeenteraad van Maastricht. Het college van B&W heeft twee weken geleden in een notitie laten weten 'het een kwetsbare grondslag voor een onderneming' te vinden dat de stichting geen eigen middelen inbrengt in haar plan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Sloop enige optie omroepgebouw ROZ
PvdA: opknappen ROZ-gebouw zinvoller dan sloop
'Sloop voormalig ROZ-gebouw Maastricht onacceptabel'
Gedeputeerde Prevoo tegen sloop oud ROZ-gebouw
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen