Overslaan en naar de inhoud gaan

Behoud voormalig ROZ-gebouw stapje dichterbij

Geplaatst opmaandag 8 mei 2017 - 15:08

De stichting Muzieklab ROZ (M-LAB) zegt de financiering van haar plan voor behoud van het voormalige omroepgebouw van ROZ/L1 in Maastricht rond te hebben.

Alleen de gemeente moet nog eenmalig over de brug komen, zo staat in een brief van de stichting aan de Maastrichtse gemeenteraad. Daarbij gaat het om een bedrag van 170 duizend euro.

Lening
Volgens de stichting heeft zij een bank 'in principe' bereid gevonden om de opstart van haar plan met 135 duizend euro te financieren. Ook wil de bank een hypothecaire lening van ruim 325 duizend euro verstrekken.M-LAB zegt dat de provincie eerder al 200 duizend euro heeft toegezegd.

De stichting wil het gebouw opknappen en inrichten als broedplaats voor muzikanten en beeldend kunstenaars.

Slopen
Aanvankelijk wilde het gemeentebestuur het markante gebouw slopen. Maar onder politieke druk is dat uitgesteld om M-LAB de kans te geven met een uitgewerkt alternatief te komen.

Geen eigen middelen
Het woord is nu aan de gemeenteraad van Maastricht. Het college van B&W heeft twee weken geleden in een notitie laten weten 'het een kwetsbare grondslag voor een onderneming' te vinden dat de stichting geen eigen middelen inbrengt in haar plan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Sloop enige optie omroepgebouw ROZ
PvdA: opknappen ROZ-gebouw zinvoller dan sloop
'Sloop voormalig ROZ-gebouw Maastricht onacceptabel'
Gedeputeerde Prevoo tegen sloop oud ROZ-gebouw
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen