Overslaan en naar de inhoud gaan

Behoud de Parel demonstreert in Den Haag tegen megastal

Geplaatst opwoensdag 18 januari 2017 - 11:59

Een bus vol actievoerders is vanuit Grubbenvorst naar Den Haag gereisd om te demonstreren tegen de komst van een megastal.

De Raad van State behandelt de kwestie woensdag.

Laatste kans
Voor actiegroep Behoud de Parel is het de laatste strohalm in een protest dat al tien jaar duurt. De bouw van een megastal voor ruim 1 miljoen kippen kan alleen nog tegengehouden worden door de RvS.

Varkens
De strijd om een stal voor 30.000 varkens is gestreden. Die mag gebouwd worden. De leden van Red de Parel reizen ondanks dat vol goede moed naar Den Haag. Binnen zes weken doet de RvS uitspraak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meer gezondheidsklachten door megastallen en boerderijen
Horst aan de Maas geeft dwangsom protestdoek niet terug
Wakker Dier in beroep tegen vergunning 'gigastal'
Tweede Kamer houdt megastal in Grubbenvorst niet tegen
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen