Overslaan en naar de inhoud gaan

Behoud de Parel demonstreert in Den Haag tegen megastal

Geplaatst opwoensdag 18 januari 2017 - 11:59

Een bus vol actievoerders is vanuit Grubbenvorst naar Den Haag gereisd om te demonstreren tegen de komst van een megastal.

De Raad van State behandelt de kwestie woensdag.

Laatste kans
Voor actiegroep Behoud de Parel is het de laatste strohalm in een protest dat al tien jaar duurt. De bouw van een megastal voor ruim 1 miljoen kippen kan alleen nog tegengehouden worden door de RvS.

Varkens
De strijd om een stal voor 30.000 varkens is gestreden. Die mag gebouwd worden. De leden van Red de Parel reizen ondanks dat vol goede moed naar Den Haag. Binnen zes weken doet de RvS uitspraak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meer gezondheidsklachten door megastallen en boerderijen
Horst aan de Maas geeft dwangsom protestdoek niet terug
Wakker Dier in beroep tegen vergunning 'gigastal'
Tweede Kamer houdt megastal in Grubbenvorst niet tegen
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen