Overslaan en naar de inhoud gaan

Behoud de Parel demonstreert in Den Haag tegen megastal

Geplaatst opwoensdag 18 januari 2017 - 11:59

Een bus vol actievoerders is vanuit Grubbenvorst naar Den Haag gereisd om te demonstreren tegen de komst van een megastal.

De Raad van State behandelt de kwestie woensdag.

Laatste kans
Voor actiegroep Behoud de Parel is het de laatste strohalm in een protest dat al tien jaar duurt. De bouw van een megastal voor ruim 1 miljoen kippen kan alleen nog tegengehouden worden door de RvS.

Varkens
De strijd om een stal voor 30.000 varkens is gestreden. Die mag gebouwd worden. De leden van Red de Parel reizen ondanks dat vol goede moed naar Den Haag. Binnen zes weken doet de RvS uitspraak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meer gezondheidsklachten door megastallen en boerderijen
Horst aan de Maas geeft dwangsom protestdoek niet terug
Wakker Dier in beroep tegen vergunning 'gigastal'
Tweede Kamer houdt megastal in Grubbenvorst niet tegen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen