Overslaan en naar de inhoud gaan

Behandeling moordzaak Weert uitgesteld

Geplaatst opvrijdag 26 september 2014 - 17:48

De behandeling van de moordzaak tegen Karel van L. (50) uit Weert is vrijdag niet doorgegaan. Hij wordt verdacht van het doodschieten van zijn plaatsgenoot Rob Creemers in januari 2013.

De rechtbank moest de zaak aanhouden omdat aan het begin van de zitting bleek dat L’s advocaat, Sandra Carli, niet het volledige dossier heeft. De zaak zal nu waarschijnlijk niet voor december opnieuw op zitting komen.

Wel gestuurd, niet ontvangen
Het Openbaar Ministerie (OM), verantwoordelijk voor de verstrekken van de processtukken, liet desgevraagd na de zitting weten dat het dossier wel naar de advocaat is gestuurd.

Carli zegt dat dit zeker niet het geval is. Zij vraagt zich af waarom officier van justitie Ineke Meijer dit niet tijdens de rechtszitting heeft gezegd.

Bekentenis ingetrokken
Karel van L. heeft zijn aanvankelijke bekentenis dat hij Creemers heeft vermoord later ingetrokken.

Het slachtoffer werd op 10 januari dood gevonden in Weert. Zes weken na het misdrijf pakte de politie Van L. op. Bij gebrek aan bewijs kwam hij weer vrij.

In februari 2014 gaf Van L. zichzelf als dader aan bij de politie. Daar kwam hij later op terug.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eis: 12 jaar celstraf voor moord op man uit Weert
vuurwapen
Eis: 15 jaar cel voor man uit Weert voor doodslag
15 jaar celstraf voor moord op Saeed Ali uit Weert
Veroordeelde in moordzaak Weert gaat in beroep
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen