Overslaan en naar de inhoud gaan

Behandeling en taakstraf voor ontucht met jong meisje

Geplaatst opdinsdag 2 augustus 2016 - 16:51

De rechtbank Limburg heeft de 54-jarige Huub H. (54) uit Echt veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijke celstraf en een taakstraf van 160 uur.

Bovendien moet H. zich verplicht laten handelen in een kliniek.

Ontucht
De man heeft in Echt vijf jaar lang ontucht gepleegd met een meisje. Het kind was in 2008 zes jaar toen H. zich voor het eerst aan haar vergreep. In het najaar van 2013 kwam de zaak pas aan het licht. Na zijn arrestatie vond de politie ook kinderporno op zijn computers. H. was een vriend van de ouders van het kind.

Lager dan eis
De officier van justitie had de rechtbank gevraagd om H. te een deels onvoorwaardelijke celstraf op te leggen. Twaalf maanden cel, waarvan negen voorwaardelijk luidde twee weken zijn eis.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen