Overslaan en naar de inhoud gaan

Behandelaars: Khalid had boek niet moeten schrijven

Geplaatst opwoensdag 21 januari 2015 - 19:35

De behandelaars van Khalid Lakhlifi, de man die in 2002 René Steegmans in Venlo doodsloeg, hebben hem niet in dank afgenomen dat hij een boek over de zaak heeft geschreven.

Dat zei zijn advocaat Annemiek Kok woensdag in het L1-programma AvondGasten, waar het boek 'De fatale klap' voor het eerst werd gepresenteerd. De behandelaars zien het schrijven van het boek als een 'narcistische daad', terwijl hij in tbs onder andere voor zijn narcisme is behandeld.

Opnieuw vast
Lakhlifi, die eind 2013 onder voorwaarden vrij kwam na een tbs-behandeling, zit inmiddels weer vast in een kliniek in Almere. Na zijn voorwaardelijke vrijlating ging hij opnieuw de fout in. Zo dronk hij alcohol, terwijl hem dat verboden was. En hij vernielde auto's.

Dat laatste was volgens zijn advocaat een schreeuw om hulp. Na de vernieling meldde hij zichzelf bij de politie.

Tweede kans
Lakhlifi verklaart zelf schriftelijk dat hij het boek geschreven heeft omdat hij een tweede kans wil. Ook wil hij anderen waarschuwen voor de gevolgen van geweld op straat. Zijn leven veranderde naar eigen zeggen in een hel nadat hij Steegmans dodelijk had mishandeld.

De twee hadden ruzie gekregen bij een supermarkt nadat Steegmans Lakhlifi op zijn gedrag had aangesproken.

Discussie in AvondGasten (L1) over het boek van Khalid Lakhlifi.
Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Advocaat: 'Khalid Lakhlifi schreeuwt om hulp'
Man die René Steegmans doodsloeg zit weer in tbs-kliniek
Man die René Steegmans doodsloeg duikt weer op
Tbs-behandeling moordenaar René Steegmans verlengd
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen