Overslaan en naar de inhoud gaan

Behandelaars: Khalid had boek niet moeten schrijven

Geplaatst opwoensdag 21 januari 2015 - 19:35

De behandelaars van Khalid Lakhlifi, de man die in 2002 René Steegmans in Venlo doodsloeg, hebben hem niet in dank afgenomen dat hij een boek over de zaak heeft geschreven.

Dat zei zijn advocaat Annemiek Kok woensdag in het L1-programma AvondGasten, waar het boek 'De fatale klap' voor het eerst werd gepresenteerd. De behandelaars zien het schrijven van het boek als een 'narcistische daad', terwijl hij in tbs onder andere voor zijn narcisme is behandeld.

Opnieuw vast
Lakhlifi, die eind 2013 onder voorwaarden vrij kwam na een tbs-behandeling, zit inmiddels weer vast in een kliniek in Almere. Na zijn voorwaardelijke vrijlating ging hij opnieuw de fout in. Zo dronk hij alcohol, terwijl hem dat verboden was. En hij vernielde auto's.

Dat laatste was volgens zijn advocaat een schreeuw om hulp. Na de vernieling meldde hij zichzelf bij de politie.

Tweede kans
Lakhlifi verklaart zelf schriftelijk dat hij het boek geschreven heeft omdat hij een tweede kans wil. Ook wil hij anderen waarschuwen voor de gevolgen van geweld op straat. Zijn leven veranderde naar eigen zeggen in een hel nadat hij Steegmans dodelijk had mishandeld.

De twee hadden ruzie gekregen bij een supermarkt nadat Steegmans Lakhlifi op zijn gedrag had aangesproken.

Discussie in AvondGasten (L1) over het boek van Khalid Lakhlifi.
Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Advocaat: 'Khalid Lakhlifi schreeuwt om hulp'
Man die René Steegmans doodsloeg zit weer in tbs-kliniek
Tbs-behandeling moordenaar René Steegmans verlengd
Man die René Steegmans doodsloeg duikt weer op
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen