Overslaan en naar de inhoud gaan

Behalve cel nu ook tbs voor verkrachtingspogingen

Geplaatst opmaandag 1 juli 2019 - 21:35

Pietro T. uit Kessel is in hoger beroep veroordeeld tot acht jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor vier pogingen tot verkrachting tussen 2012 en 2014.

De Rechtbank Limburg legde de nu 42-jarige man eerder alleen acht jaar celstraf op, voor drie bewezen pogingen tot verkrachting: in Sevenum, Tienray en Malden. Het gerechtshof in Den Bosch heeft nu ook de vierde poging, in Blerick, bewezen verklaard.

Bedwelming en ontvoering
Volgens het hof ging T. telkens hetzelfde te werk: gemaskerd met een bivakmuts overviel hij zijn slachtoffers. Hij duwde ze van hun fiets met de bedoeling ze te verkrachten. Al zijn slachtoffers waren blonde jonge vrouwen. Drie van hen probeerde hij te bedwelmen met ghb en twee van hen werden gedwongen in een auto te stappen die al klaar stond. Die auto werd bestuurd door zijn vriendin Nicole H., die in juli 2016 tot vier jaar cel werd veroordeeld voor haar betrokkenheid bij twee ontvoeringspogingen.

Lees ook: Acht jaar cel voor drie verkrachtingspogingen

Geknakte jeugd
Dat het Pietro T. niet gelukt is de jonge vrouwen te verkrachten, is alleen te danken aan het feit dat ze zich zo tegen hun ontvoerder verzetten en wisten te ontsnappen. Volgens het hof kampen de slachtoffers nog steeds met de gevolgen van zijn daden: alle vier spreken ze van 'een geknakte jeugd'. Reden om hem ook in hoger beroep te veroordelen tot acht jaar cel.

Persoonlijkheidsstoornis
Pietro T. is eerder in Duitsland ook al eens tot acht jaar cel veroordeeld. Volgens het hof in Den Bosch is er dan ook grote kans op herhaling. Uit recente onderzoeken naar de psyche van de man uit Kessel blijkt dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft. Volgens het hof moet hij dan ook eerst behandeld worden voordat hij mag terugkeren in de maatschappij.

Aan zijn slachtoffers moet Pietro T. ook in totaal bijna 35.000 euro schadevergoeding betalen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen