stock geld 500 euro bankbiljetten

Gemeente Venlo ontvangt 1,4 miljoen voor fietspaden

De Provincie Limburg gaat 1,4 miljoen euro investeren in twee fietsroutes in de gemeente Venlo.

Gemeentehuis Meerssen gemeente
Provincie geeft nog geen groen licht voor begroting Meerssen

Het provinciebestuur is nog lang niet zover dat ze groen licht geeft voor de begroting van de gemeente Meerssen. Daarom doet het ook nog geen uitspraak over de vorm van financieel toezicht waar voor wordt gekozen, streng of niet.

Gemeentehuis Heerlen gemeente
Heerlen sluit jaar af met positief saldo

De gemeente Heerlen heeft een dreigend financieel tekort van 9 miljoen euro weten om te zetten in een positief saldo van 2,8 miljoen euro.

Gemeentehuis Meerssen gemeente
Begroting Meerssen: 'Nagenoeg alles overeind gehouden'

De twee nieuwe wethouders van de gemeente Meerssen vinden dat de begroting voor volgend jaar op een verantwoorde manier sluitend is gemaakt.

Meerssen gemeentehuis
Begroting Meerssen: verhoging lokale heffingen

De vier partijen in Meerssen die werken aan een sluitende begroting, willen lokale heffingen zoals de honden- en toeristenbelasting verhogen. Ook gaan ze bezuinigen op het sociale domein.

Meerssen gemeentehuis
Provincie waarschuwt Meerssen voor tijdig indienen begroting

Het provinciebestuur heeft de politiek in Meerssen zwart op wit laten weten dat de gemeente onder preventief toezicht komt te staan als er voor 15 november geen sluitende begroting wordt ingediend.

Gemeentehuis Heerlen
Begroting Heerlen: pijnlijke keuzes onvermijdelijk

Het college van B en W van Heerlen wil 770.000 euro aan bijzondere bijstand schrappen voor mensen die meer verdienen dan het minimumloon.

Gemeentehuis Meerssen
Crisis Meerssen: ‘Deze week flinke stappen zetten‘

De raadsfracties van KIJK!!!, CDA, Lokaal DNA en Focus in Meerssen hopen binnenkort een flinke stap te kunnen zetten in het beteugelen van de politieke crisis in de gemeente.

Oranjerie Roermond
Begroting provincie: geld voor renovatie De Oranjerie

Het provinciebestuur wil 1,9 miljoen bijdragen aan de renovatie van theater De Oranjerie in Roermond. Het bedrag maakt onderdeel uit van één pakket van 2,5 miljoen waaraan de laatste hand wordt gelegd.

Geld, begroting
Ruim miljoen tekort: bezuinigingen in Mook en Middelaar

De gemeente Mook en Middelaar verwacht voor 2020 een financieel tekort van ruim 1,2 miljoen euro. Om dat tekort weg te werken, wil de gemeente volgend jaar bezuinigingen gaan doorvoeren.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten