Overslaan en naar de inhoud gaan

Begrafeniskosten doodgereden Bartek ingezameld in één dag

Geplaatst opwoensdag 3 november 2021 - 14:39

Een inzamelingsactie voor de begrafeniskosten van de doodgereden Bartek in Blerick heeft alle verwachtingen overtroffen. De teller stond na één dag al op 10.000 euro.

De crowdfunding werd dinsdagmiddag, een dag na het overlijden van Bartek, opgezet door Kimberley Hendriks van de Weem. Haar zus woont bij Bartek in de straat en zelf kende ze hem van vroeger. Toen ze hoorde dat hij was overleden, raakte dit haar zo dat zij samen met vrienden actie ondernam. "Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd en dit verlies gun je niemand", zegt Kimberley. Het inzamelingsdoel van 10.000 euro was woensdag rond 13:30 uur al bereikt.

Begrafeniskosten
Het geld is bedoeld om de uitvaart van de omgekomen Bartek te financieren. Volgens de initiatiefneemster had hij geen begrafenisverzekering. "We hebben dit uiteraard besproken met zijn familie", vertelt Kimberley.

Lees ook: Gevlucht duo opgepakt na dodelijke aanrijding in Blerick

Dubbel gevoel
Als initiatiefneemster bekruipt haar toch een dubbel gevoel. Ze voelt zich machteloos. "Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan en ben daar blij om. Maar dit is toch het enige wat je voor de familie kan doen. Al het gedoneerde geld komt bij hen terecht."

Tragisch ongeval
Blerick werd weer opgeschrikt door een tragedie. Het was op de dag van het ongeluk precies vier jaar geleden dat Ömer Köksal werd doodgeschoten tijdens een uit de hand gelopen drugsruzie. Volgens de broer van Bartek ging het ook maandag bij het dodelijk ongeluk om een vete. Alleen werden hier geen schoten gelost. De 26-jarige Bartek kwam door een aanrijding om het leven.

Rond 17:30 uur ging het mis op de Nieuwborgstraat. Daar kwamen een personenauto en scooter met elkaar in botsing. De auto kwam tegen een boom op de Burgemeester Gommansstraat tot stilstand. Bartek zat samen met een 20-jarige vriend op de scooter en stierf ter plekke aan zijn verwondingen. Zijn vriend werd met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht. De twee inzittenden van de auto sloegen na de aanrijding op de vlucht. Op de plek des onheils zijn bloemen gelegd.

Lees ook: Politie onderzoekt opzet bij dodelijke aanrijding Blerick

Opzettelijke aanrijding
De politie maakte dinsdag bekend dat ze onderzoeken of de aanrijding opzettelijk was. Op bewakingsbeelden is namelijk te zien dat de auto op de Nieuwborgstraat, een zijstraat van de Burgemeester Gommansstraat, met hoge snelheid achter een scooter aanrijdt en deze met een harde klap ramt. De broer van het dodelijke slachtoffer wil niet veel zeggen, wel geeft hij aan dat hij dat bij de aanhouding was van een van de verdachten. Naar eigen zeggen heeft hij één inzittende opgespoord.

Dinsdag heeft de politie het gevluchte duo aangehouden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen