Overslaan en naar de inhoud gaan

Begraafplaats Margraten binnenkort weer open

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2020 - 6:01

De Amerikaanse begraafplaats in Margraten opent de poorten op 8 juni weer voor het publiek.

De poorten waren vanwege de coronabeperkingen lange tijd gesloten, waardoor er geen bezoek kon worden gebracht aan de graven van Amerikaanse soldaten die hier sneuvelden in de Tweede Wereldoorlog. Nu de regels sinds 1 juni versoepeld zijn, gaat ook de begraafplaats weer open.

Onlangs werd de jaarlijkse Memorial Day in Margraten in aanwezigheid van koning Willem-Alexander nog zonder publiek gehouden, én zonder bloemen en kransen die het publiek traditioneel brengt in de aanloop naar Memorial Day. Dit keer werd met klem verzocht dat niet te doen.

Lees ook: Terugkijken: Memorial Day in Margraten

75 jaar bevrijding
Ook het eerbetoon De Gezichten van Margraten werd al verplaatst naar volgend jaar vanwege de coronacrisis. Ter gelegenheid van de herdenking en viering van 75 jaar bevrijding zou aan minstens 7.500 van de meer dan 10.000 herdachte soldaten een gezicht worden gegeven. Van 2 tot en met 6 mei zouden vrijwilligers foto’s van de soldaten plaatsen bij hun graven en namen op de Muren der Vermisten registreren.

De precieze datum van het project volgend jaar is nog niet bekend.

Lees ook: Gezichten van Margraten uitgesteld tot 2021

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen