Overslaan en naar de inhoud gaan

Begraafplaats Maastricht na stormravage weer open

Geplaatst opvrijdag 19 maart 2021 - 19:18

De Maastrichtse begraafplaats aan de Tongerseweg is vanaf zaterdag weer open voor publiek. Het kerkhof was gesloten vanwege stormschade.

"We hebben dan alles weer opgeruimd en aangeharkt", schrijft de gemeente Maastricht op Facebook.

Omgewaaide bomen
De storm van afgelopen weekend heeft voor flinke ravage gezorgd op de begraafplaats. Zeker tien enorme bomen zijn door de harde wind omgewaaid waardoor meerdere graven beschadigd raakten.

Lees ook: Ravage op begraafplaats: enorme bomen geveld door storm

Opruimen
De rustplaats was gesloten omdat de gemeente in samenwerking met de begraafplaats de schade moest opnemen. Inmiddels zijn alle bomen verwijderd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen