Overslaan en naar de inhoud gaan

Beesel wil lachgas verbieden: 'Zorgt voor overlast'

Geplaatst opwoensdag 23 september 2020 - 12:27

De gemeente Beesel wil het gebruik van lachgas verbieden.

"Binnen de gemeente worden lege slagroompatronen aangetroffen", zegt burgemeester Bob Vostermans. "En er zijn signalen van handel in lachgas. Dat zorgt voor overlast."

Lachgasverbod
In Den Haag wordt al een tijdje gesproken over een landelijk verbod. Het probleem is dat lachgas legaal verkocht en gebruikt kan worden. Zo wordt het onder meer gebruikt als slagroompatroon. Bovendien is het geen drugs, maar heeft het wel een soortgelijk effect. Zo neemt het reactievermogen bijvoorbeeld af.

Lees ook: Positieve en negatieve reacties op mogelijk lachgasverbod

Geen incidenten
Beesel wil net als andere gemeenten niet wachten op een landelijk verbod. Hoewel er nog geen grote incidenten in de gemeente zijn gebeurd, wil Vostermans het middel toch verbieden. "Als we het nu verbieden, kunnen we als gemeente voorkomen dat dat in de toekomst wel gebeurt. Het is een signaal: gebruik van lachgas is niet onschuldig", zegt hij. "We accepteren niet dat dat leidt tot overlast voor bezoekers, omwonenden en voorbijgangers van plekken waar gebruikt en gehandeld wordt."

APV
Het college stelt de gemeenteraad van Beesel daarom voor een lachgasverbod op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). In een APV stelt de gemeente zelf regels op voor wat betreft openbare orde en veiligheid. Leudal en Brunssum waren vorig jaar juni de eerste Limburgse gemeenten die de partydrug verboden. Onder andere Heerlen, Sittard-Geleen en Gulpen-Wittem volgden later.

Lees ook: Leudal en Brunssum doen lachgas in de ban

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen