Overslaan en naar de inhoud gaan

Beesel ruimt geen zwerfafval meer op

Geplaatst opdonderdag 9 oktober 2014 - 8:06

Inwoners van de gemeente Beesel moeten vanaf volgend jaar het onkruid op de trottoirs in hun directe omgeving wieden. Ook stopt de gemeente met het opruimen van zwerfvuil in de woonwijken.

In de gemeentebegroting 2015 staat dat Beesel hiermee jaarlijks 42.000 euro bespaart.

Over de schutting gooien
Het gemeentebestuur vindt dat burgers meer verantwoordelijkheid kunnen dragen voor plantsoenonderhoud. "Het is niet zo dat we dingen over de schutting willen gooien", zegt burgemeester Petra Dassen-Housen van Beesel. "We zijn een kleine, sterke gemeente met veel voorzieningen en een lage lastendruk. Om dat zo te houden, vragen we de burgers om ons daarbij te helpen."

Ozb omhoog
De komende drie jaar gaat de onroerendezaakbelasting (ozb) in Beesel telkens met 4 procent omhoog, in 2018 met 10 procent. De rioolheffing stijgt minimaal. De belastingdruk voor een gemiddeld gezin met eigen woning gaat volgend jaar met 9,50 euro omhoog. Volgens Beesel is dat nodig vanwege de inflatie en dalende inkomsten uit het gemeentefonds.

Lage lasten
Beesel stelt desondanks nog steeds de laagste lastendruk van Limburg te hebben. Een doorsneegezin betaalt in Beesel volgend jaar 513 euro aan gemeentelijke lasten, in een gemiddelde Limburgse gemeente is dat 666 euro. Beesel bespaart volgend jaar 75.000 euro door de heffing van die gemeentelijke belastingen uit te besteden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OZB stijgt het hardst in Limburgse gemeente
Ambtenaren provincie blunderen met belastingen
VVD-fractievoorzitter wil provinciale belasting
Wateroverlast - Hevige regenval (20 sep 2017)
Waterschap worstelt met klimaatverandering: belasting stijgt
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen