Overslaan en naar de inhoud gaan

Beesel ruimt geen zwerfafval meer op

Geplaatst opdonderdag 9 oktober 2014 - 8:06

Inwoners van de gemeente Beesel moeten vanaf volgend jaar het onkruid op de trottoirs in hun directe omgeving wieden. Ook stopt de gemeente met het opruimen van zwerfvuil in de woonwijken.

In de gemeentebegroting 2015 staat dat Beesel hiermee jaarlijks 42.000 euro bespaart.

Over de schutting gooien
Het gemeentebestuur vindt dat burgers meer verantwoordelijkheid kunnen dragen voor plantsoenonderhoud. "Het is niet zo dat we dingen over de schutting willen gooien", zegt burgemeester Petra Dassen-Housen van Beesel. "We zijn een kleine, sterke gemeente met veel voorzieningen en een lage lastendruk. Om dat zo te houden, vragen we de burgers om ons daarbij te helpen."

Ozb omhoog
De komende drie jaar gaat de onroerendezaakbelasting (ozb) in Beesel telkens met 4 procent omhoog, in 2018 met 10 procent. De rioolheffing stijgt minimaal. De belastingdruk voor een gemiddeld gezin met eigen woning gaat volgend jaar met 9,50 euro omhoog. Volgens Beesel is dat nodig vanwege de inflatie en dalende inkomsten uit het gemeentefonds.

Lage lasten
Beesel stelt desondanks nog steeds de laagste lastendruk van Limburg te hebben. Een doorsneegezin betaalt in Beesel volgend jaar 513 euro aan gemeentelijke lasten, in een gemiddelde Limburgse gemeente is dat 666 euro. Beesel bespaart volgend jaar 75.000 euro door de heffing van die gemeentelijke belastingen uit te besteden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OZB stijgt het hardst in Limburgse gemeente
Ambtenaren provincie blunderen met belastingen
VVD-fractievoorzitter wil provinciale belasting
Wateroverlast - Hevige regenval (20 sep 2017)
Waterschap worstelt met klimaatverandering: belasting stijgt
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen