Overslaan en naar de inhoud gaan

Beesel niet groenste dorp van Europa

Geplaatst opzaterdag 19 september 2015 - 11:59

Beesel is niet gekozen tot groenste dorp van Europa. Bij de uitreiking van de Entente Florale-verkiezing in Bristol won het dorp vrijdagavond de zilveren prijs.

Balatongyörök uit Hongarije en Kilrush uit Ierland wonnen goud in de categorie dorpen en kleine steden tot maximaal 15.000 inwoners. Naast Beesel kregen Modrá (Tsjechië), Wieden (Duitsland) en Radlje ob Dravi (Slovenië) de zilveren prijs. La Magdeleine (Italië) kreeg brons.

Historisch karakter
Volgens Beesel was de jury onder de indruk van het historisch karakter, de monumenten en daarbij passende nieuwbouw in het dorp. De jury zou ook lof hebben voor de inzet en betrokkenheid van de dorpelingen bij het Draaksteken en de landschapsontwikkeling in het dorp.

Brabantse winnaar
Beesel dong mee naar de Europese prijs omdat het dorp vorig jaar werd uitgeroepen tot groenste dorp van Nederland. Bergen op Zoom won destijds de prijs voor groenste stad. In Bristol kreeg de stad goud. Ook Slovenj Gradec (Slovenië), Merano (Italië), Modling (Oostenrijk), Rheinfelden (Duitsland) en Trim (Ierland) viel die eer te beurt.

Lees ook: Beesel gaat op voor Groenste Dorp van Europa

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Beesel gaat op voor titel Groenste dorp van Europa
Beek en Donk is groener dan Stevensweert
Al drie leden van problematische beverfamilie gevangen
Bestrijding van bevers kost 500.000 euro
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen