Jhon Ramaekers judo scheidsrechter (20 aug 2021)

Judoscheidsrechter neemt speciale munt mee naar Paralympics

Jhon Ramaekers uit Beesel staat vrijdag voor het eerst als judoscheidsrechter in de Budokan in Tokio tijdens Paralympics. In die arena won Anton Geesink in 1964 zijn gouden medaille.

stock Spaanse politie Spanje
Reuvernaar overleden na inslikken autosleutel in Barcelona

De 37-jarige Nederlander die vrijdag in Barcelona overleed nadat hij een autosleutel had ingeslikt, is een man uit Reuver.

boot lizzy thumbnail_IMG_2504 (1)
Video: Aangespoelde 'Lizzy' weer terug bij eigenaar

De aangespoelde zeilboot Lizzy is weer terug bij haar eigenaar, nadat het scheepje door het hoogwater op drift raakte.

Wethouder Debbie Heesakkers Beesel
Wethouder Heesakkers van Beesel vertrekt

Debbie Heesakkers stopt als wethouder van de gemeente Beesel, omdat ze een nieuwe baan heeft bij Woningcoöperatie Woonwenz.

Hoogwater Well 18 jul 2021
Veiligheidsregio onderzoekt ervaringen Limburgers watersnood

De Veiligheidsregio Limburg-Noord onderzoekt de ervaringen van inwoners tijdens en na de overstromingen in juli.

Sinkhole N271 Reuver 18 jul 2021
Sinkhole N271 tussen Belfeld en Reuver: weg deels open

De Rijksweg N271 tussen Belfeld en Reuver gaat woensdagmiddag deels weer open. De rijstrook waar het zinkgat zat blijft nog wel dicht.

Jongens graven aangespoelde boot uit en zoeken eigenaar
Vrienden vinden eigenaar van aangespoelde boot in Beesel

Een vriendgroep uit Beesel vond een door het hoogwater aangespoelde boot. De 18-jarige jongens sjouwden het gevaarte over water en land om het terug te geven aan de eigenaar. En die hebben ze nu gevonden.

Jongens graven aangespoelde boot uit en zoeken eigenaar
Jongens bergen aangespoelde boot in Beesel: eigenaar gezocht

Een vriendengroep van vijf 18-jarige jongens is op zoek naar de eigenaar van zeilboot 'Lizzy', gevonden in Beesel. De boot is door het hoogwater weggespoeld en de jongens hebben het vaartuig over water en land gesjouwd om het veilig te stellen.

ANP-434067951
Limburg pakt alsnog dijkversteviging zwakke plekken aan

Limburg gaat alsnog zeventien zwakke plekken in dijken en kades versneld aanpakken. Het vorige college van Gedeputeerde Staten had juist besloten de veiligheidsnormen voor de dijken te verlagen.

Sinkhole N271 Reuver 18 jul 2021
Groot sinkhole in Rijksweg N271 bij Reuver

Het hoogwater heeft een groot sinkhole achtergelaten in de Rijksweg N271 tussen Reuver en Belfeld.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten