Overslaan en naar de inhoud gaan

Beeldhouwster Vera Tummers dood

Geplaatst opdinsdag 7 oktober 2014 - 10:46

Beeldhouwster Vera Tummers-Van Hasselt (90) is zondag in haar woonplaats Heerlen overleden.

In Heerlen is onder meer het beeld van ‘d`r Kuëb va Heële’ van haar hand. D'r Kuëb was een legendarische Heerlenaar die als soldaat van Napoleon de meest fantastische avonturen zou hebben beleefd.

Het is niet het enige beeld dat Tummers maakte van een historische romanfiguur. Op de Grote Markt in Nijmegen staat sinds 1956 een beeld dat ze maakte van Mariken van Nieumeghen.

Studies
Tummers-Van Hasselt werd geboren in Ubbergen en studeerde aan de Jan van Eyck Academie en de Stadsacademie voor Beelden Kunsten, beide in Maastricht. De kunstenares wordt zaterdag in Heerlen begraven.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jagerslaarzen vervangen Sfinx op Maasboulevard Venlo
Museum Vaals gaat in heiligenhandel
Limburgs duo wint NK Ice Carving in Maastricht
Kunstenaar vindt zuil gestolen beeld terug
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen