Onderzoek Maastricht: Mariabeeld ouder dan gedacht

Het eeuwenoude Mariabeeld uit de Bossche Sint Jansbasiliek, blijkt na onderzoek in Maastricht een stuk ouder dan gedacht.

Museum Vaals gaat in heiligenhandel

Nadat er jarenlang heiligenbeelden tentoon zijn gesteld, gaat Museum Vaals de beelden nu ook verhandelen.

Limburgs duo wint NK Ice Carving in Maastricht

Bij de Nederlandse kampioenschappen Ice Carving in Maastricht is zaterdag een Limburgs duo tot winnaar gekozen.

Lege bierblikjes gedumpt in gat in Venloos kunstwerk

Het lijkt erop dat vandalen hebben toegeslagen bij een groot kunstwerk in Venlo.

Stenen Maagd in Landgraaf krijgt hoofd terug

Het vernielde beeld op de Streeperstraat in Landgraaf wordt weer hersteld, nadat vandalen het eind vorig jaar onthoofdden.

Beeldhouwer Arthur Spronken overleden

Beeldhouwer Arthur Spronken uit Kelmond is overleden.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten