Overslaan en naar de inhoud gaan

Beeldhouwer Arthur Spronken overleden

Geplaatst opzondag 8 april 2018 - 10:28

Beeldhouwer Arthur Spronken uit Kelmond is overleden.

Hij stierf donderdag nadat zijn gezondheid de afgelopen jaren steeds verder achteruitging, meldt Chapeau.

Paarden
Spronken werd met name bekend om zijn beelden van paarden en mensen. Hij begon zijn carriere aan de kustacademie van Maastricht, en kreeg daarna in Milaan les in het beeldhouwvak.

Beatrix
Zijn werk staat op talloze openbare plekken in Nederland. Spronken was goed bevriend met toenmalig koningin en tegenwoordig prinses Beatrix, die zelf ook beelden maakte.

Spronken is ondanks zijn internationale beroemdheid altijd in Limburg gebleven. Hij woonde in een zelfgemaakt huis in Kelmond. Arthur Spronken is 87 jaar geworden.

In 2012 maakte L1 een documentaire over het leven en werk van Arthur Spronken: Varpullan

appdownloads

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen