Overslaan en naar de inhoud gaan

Beelden: Grote drukte bij Sinterklaasintocht in Maastricht

Geplaatst opzaterdag 18 november 2017 - 11:17

Vol verwachting stonden kinderen, en hun ouders, zaterdagochtend langs de Maas in Maastricht te wachten op de Sint en zijn gevolg.

Rond 11:00 uur kwam de goedheiligman aan in de provinciehoofdstad. Volgens de politie waren er duizenden mensen op de been om Sinterklaas welkom te heten.

Pieten
Er waren overwegend traditionele zwarte pieten. Maar er waren ook andere varianten. Sommige hadden roetvegen op hun gezicht of waren lichtbruin.

Kijk voor een fotoalbum van de feestelijke intocht op L1.nl.

Video: L1
Foto: Jean-Pierre Geusens
Foto: Jean-Pierre Geusens
Foto: Jean-Pierre Geusens
Foto: Jean-Pierre Geusens

Landelijke intocht
In Maastricht waren vooral blije gezichten te zien. Heel anders ging het er aan toe bij de landelijke intocht in Dokkum. Daar zijn zaterdagochtend twee bussen van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet op de A7 bij Joure tegengehouden. Met een aantal auto's blokkeerden voorstanders van Zwarte Piet de weg richting Dokkum. Ook liepen er mensen op de weg.

Politie
De politie is er na enig aandringen in geslaagd de weg weer vrij te krijgen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De bussen van de actiegroep konden rond 10:45 uur onder begeleiding van de politie weer verder rijden richting Dokkum.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen