Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

In beeld: zwaar weer trekt over Limburg

Geplaatst opwoensdag 1 juni 2016 - 20:26

Zware regen- en onweersbuien trekken woensdagavond over Limburg. In delen van de provincie veroorzaakt dat flink wat overlast.

Aan het begin van de avond kwam de regen in Noord-Limburg met bakken uit de hemel, later begon het ook in het midden en zuiden van onze provincie flink te spoken.

Nat
Op het weerstation in Arcen viel in korte tijd 50 millimeter regen, tussen Venray en Asten zelfs tussen de 70 en 80 millimeter. Dat is meer dan dat er normaal in de hele maand juni valt.

Pompen
Op verschillende plekken liepen kelders onder en moest de brandweer in actie komen om het overvloedige water weg te pompen. Ook spoelden hier en daar putdeksels weg. In Venray kwam het Schouwburgplein door de hevige regenval helemaal blank te staan.

Politieblubber
Een politiewagen in het buitengebied van Horst had ook zwaar te kampen met het natte weer. Bij een rit op een modderig pad zakte de auto zo diep weg in de blubber, dat de politiewagen niet meer voor- of achteruit kwam. Een boer uit de omgeving trok de agenten met zijn antieke tractor weer in het juiste spoor.

Ruiterevenement afgeblazen
Door het slechte weer is een deel van het paardenconcour in Meerlo afgeblazen. Het springen op vrijdag 3 juni gaat niet door, omdat de piste te modderig is. Andere onderdelen van het concour worden verplaatst naar de manege van De Peelbergen.

Foto: M. Bussers (SK-Media)
Foto: M. Bussers (SK-Media)
Een ondergelopen straat in Venray.
Foto: Silvie van Bommel
Foto: M. Bussers (SK-Media)

Het dondert en het bliksemt... #onweer

Een video die is geplaatst door Joris Peeters (@joris_peeters) op

Heb jij foto's van de hevige regenval?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen