Overslaan en naar de inhoud gaan

In beeld: zwaar weer trekt over Limburg

Geplaatst opwoensdag 1 juni 2016 - 20:26

Zware regen- en onweersbuien trekken woensdagavond over Limburg. In delen van de provincie veroorzaakt dat flink wat overlast.

Aan het begin van de avond kwam de regen in Noord-Limburg met bakken uit de hemel, later begon het ook in het midden en zuiden van onze provincie flink te spoken.

Nat
Op het weerstation in Arcen viel in korte tijd 50 millimeter regen, tussen Venray en Asten zelfs tussen de 70 en 80 millimeter. Dat is meer dan dat er normaal in de hele maand juni valt.

Pompen
Op verschillende plekken liepen kelders onder en moest de brandweer in actie komen om het overvloedige water weg te pompen. Ook spoelden hier en daar putdeksels weg. In Venray kwam het Schouwburgplein door de hevige regenval helemaal blank te staan.

Politieblubber
Een politiewagen in het buitengebied van Horst had ook zwaar te kampen met het natte weer. Bij een rit op een modderig pad zakte de auto zo diep weg in de blubber, dat de politiewagen niet meer voor- of achteruit kwam. Een boer uit de omgeving trok de agenten met zijn antieke tractor weer in het juiste spoor.

Ruiterevenement afgeblazen
Door het slechte weer is een deel van het paardenconcour in Meerlo afgeblazen. Het springen op vrijdag 3 juni gaat niet door, omdat de piste te modderig is. Andere onderdelen van het concour worden verplaatst naar de manege van De Peelbergen.

Foto: M. Bussers (SK-Media)
Foto: M. Bussers (SK-Media)
Een ondergelopen straat in Venray.
Foto: Silvie van Bommel
Foto: M. Bussers (SK-Media)

Het dondert en het bliksemt... #onweer

Een video die is geplaatst door Joris Peeters (@joris_peeters) op

Heb jij foto's van de hevige regenval?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen