Overslaan en naar de inhoud gaan

In beeld: sneeuw in delen van Zuid-Limburg

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 10:20

Delen van Zuid-Limburg en het Heuvelland zijn bedekt met een sneeuwdeken. Op de Vaalserberg ligt zelfs ruim 10 centimeter sneeuw.

De sneeuwval van afgelopen nacht zorgt voor fraaie beelden uit dorpen als Vaals, Mheer, Sint Geertruid, Banholt en Noorbeek.

Parkstad
Niet alleen in het Heuvelland is het wit. Ook in delen van de Parkstad ligt een laagje sneeuw. Zo is het in delen van Heerlen, Kerkrade en Landgraaf ook wit.

Code geel
Vanwege de sneeuwval in het Heuvelland kan het glad zijn. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven voor de Limburgse heuvels en andere delen van de provincie.

Vijlen
De eerste Limburgse sneeuw viel donderdagochtend in Vijlen. In het Vijlenerbos lag zo'n 3 centimeter sneeuw.

Lees ook: Video: Eerste Limburgse sneeuw valt in Vijlen

Sneeuwpret van korte duur
Naar alle waarschijnlijkheid kunnen we niet al te lang genieten van de sneeuw. In het Heuvelland kan het vrijdagochtend nog gaan sneeuwen, maar de temperatuur zal oplopen tot boven het vriespunt. In andere delen van Limburg is kans op lichte regen en natte sneeuw. In het weekend hoeven we volgens Meteo Limburg ook geen sneeuw te verwachten.

Lees hier het uitgebreide weerbericht

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen