Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

In beeld: Opening nieuw centrum Kerkrade trekt veel bekijks

Geplaatst opvrijdag 2 november 2018 - 22:30

De opening van het vernieuwde centrum van Kerkrade heeft vrijdagavond zo'n 12.500 bezoekers getrokken.

Dat laten de gemeente Kerkrade en de organisatie weten.

Theatraal vuurspektakel
Er werd groots uitgepakt voor de opening. Zo was er een theatraal vuurspektakel op de Markt en het Martin Buberplein. De voorstelling vertelde het verhaal van de stad. Grote vlammen lieten de herinnering aan het mijnverleden van Kerkrade herleven. Wethouder Tim Weijers: "Het heden en de toekomst van de stad werden verbeeld in een hedendaagse theatrale act. Een artistieke verwijzing naar het nu en naar de toekomst."

Stadshart opgewaardeerd
Parkstad Limburg Theater heeft onder andere een grote renovatie ondergaan. De bibliotheek is vanaf nu gevestigd in het theatergebouw. Verder zijn er ook nieuwe gebouwen uit de grond gestampt en bestaande panden gerenoveerd. "Het is de grootste naoorlogse ontwikkeling in Kerkrade", vertelt wethouder Wiermans die ook voorzitter is van stuurgroep centrumplan.

Lees ook: Stedelijk socioloog looft nieuwe centrum Kerkrade

"Ons stadshart is grootschalig opgewaardeerd. In een gebied van 22 hectare werd de openbare ruimte vernieuwd, het stadspark herontwikkeld, het Museumplein aangelegd en werden winkels en woningen gerealiseerd rondom het nieuwe culturele hart HuB Kerkrade."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen