Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

In beeld: Opening nieuw centrum Kerkrade trekt veel bekijks

Geplaatst opvrijdag 2 november 2018 - 22:30

De opening van het vernieuwde centrum van Kerkrade heeft vrijdagavond zo'n 12.500 bezoekers getrokken.

Dat laten de gemeente Kerkrade en de organisatie weten.

Theatraal vuurspektakel
Er werd groots uitgepakt voor de opening. Zo was er een theatraal vuurspektakel op de Markt en het Martin Buberplein. De voorstelling vertelde het verhaal van de stad. Grote vlammen lieten de herinnering aan het mijnverleden van Kerkrade herleven. Wethouder Tim Weijers: "Het heden en de toekomst van de stad werden verbeeld in een hedendaagse theatrale act. Een artistieke verwijzing naar het nu en naar de toekomst."

Stadshart opgewaardeerd
Parkstad Limburg Theater heeft onder andere een grote renovatie ondergaan. De bibliotheek is vanaf nu gevestigd in het theatergebouw. Verder zijn er ook nieuwe gebouwen uit de grond gestampt en bestaande panden gerenoveerd. "Het is de grootste naoorlogse ontwikkeling in Kerkrade", vertelt wethouder Wiermans die ook voorzitter is van stuurgroep centrumplan.

Lees ook: Stedelijk socioloog looft nieuwe centrum Kerkrade

"Ons stadshart is grootschalig opgewaardeerd. In een gebied van 22 hectare werd de openbare ruimte vernieuwd, het stadspark herontwikkeld, het Museumplein aangelegd en werden winkels en woningen gerealiseerd rondom het nieuwe culturele hart HuB Kerkrade."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen