Overslaan en naar de inhoud gaan

Beeld onthuld door koning bij opening groene loper

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 11:45

Koning Willem Alexander heeft een beeld onthuld ter gelegenheid van de opening van de Groene Loper boven de A2-tunnel in Maastricht.

De koning was donderdagochtend aanwezig bij de officiële opening van het project.

Nieuwe Engel
Op de rotonde bij de Scharnerweg opende hij het beeld 'De nieuwe engel van Maastricht'. Het beeld staat symbool voor de verbinding van de wijken, welke eerst werden gescheiden door de A2 die midden door de stad liep. Het beeld is gemaakt door kunstenaar Wil van der Laan. De sokkel en het beeld zijn samen ongeveer zeven meter hoog. Het beeld is uit brons gegoten.

Ondertunneling
De 'groene loper' is het nieuwe stuk stad dat is ontstaan door de ondertunneling. De komende jaren wordt het gebied verder ontwikkeld. Er komen onder meer 1.000 huizen in het gebied.

Foto: Jean-Pierre Geussens
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen