Overslaan en naar de inhoud gaan

In beeld: Mesch viert 75 jaar bevrijding

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 19:06

In Mesch werd donderdag gevierd dat het dorp 75 jaar geleden - als eerste van Nederland - door de Amerikanen bevrijd werd. De ceremonie werd bijgewoond door veteranen, politici, kinderen en andere belangstellenden.

Het was de eerste in een serie van vele vieringen die in de komende tijd zullen volgen. L1 bracht de dag in beeld.

Lees ook: Ambassadeur VS: 'Geen politiek, alleen herdenken en vieren'

Toespraken
Honderden mensen waren in Mesch aanwezig. Zij waren getuige van toespraken van onder meer gouverneur Theo Bovens, staatssecretaris Raymond Knops én de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra. Zij wezen op het belang van samenwerking, maar benadrukten ook dat er vandaag vooral herdacht én gevierd moest worden.

Plaquette
Ook kwamen oude legerauto’s met enkele veteranen en estafettelopers met het bevrijdingsvuur Mesch binnen via de veldweg die in 1944 werd gebruikt door het Amerikaanse leger. Bij het plaatselijke monument werd een nieuwe plaquette onthuld.

Terugkijken: 75 jaar bevrijding Limburg

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen