Overslaan en naar de inhoud gaan

In beeld: Mathon en Glenn begonnen aan bijzondere Ironman

Geplaatst opzondag 5 augustus 2018 - 9:41

Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjens zijn zondagochtend samen begonnen aan een bijzonder Ironman. Glenn kan door een spierziekte zelf niet meer sporten, dus neemt Mathon hem op sleeptouw mee.

3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen. Dat is normaal gesproken al zwaar. Maar Mathon legt zondag deze afstanden samen met Glenn af. Hij sleept en duwt hem letterlijk voort.

Maastricht
De twee leggen het parcours zondag af met behulp van een bootje, een bakfiets en een speciale rolstoel in hun eigen Maastricht. "Het zwemmen hebben we laatst in Spanje getraind. Dat ging echt bijzonder goed", vertelde Mathon eerder al aan L1. "Het fietsen is wel echt het zwaarst."

Bekijk hier het volledige interview met Mathon en Glenn.

Voor de start van de Ironman. De mannen hebben er zin in.
Video: L1

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen