Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

In beeld: Loopgravengevecht WO I langs de Maas

Geplaatst opzaterdag 17 november 2018 - 17:04

Langs de Maas op een terrein in het Belgisch-Limburgse Maaseik zijn zaterdag loopgravengevechten uit de Eerste Wereldoorlog nagespeeld.

Dat werd gedaan door zogenoemde re-enactors die met hun spel het einde van die oorlog herdenken.

Prikkeldraad
De herdenking dit weekend is een samenwerking tussen de Belgische gemeente Maaseik, de Duitse gemeente Selfkant en de Limburgse gemeente Echt-Susteren. Op het herdenkingsterrein zijn loopgraven aangelegd die met een diepte van 1.50 meter, borstwering, prikkeldraad, een bivak om te slapen en wapentuig, zoals bajonetten, identiek zijn aan de graven in de Eerste Wereldoorlog.

Veel mensen kwamen zaterdag naar het terrein om de veldslag te zien. Fotograaf Jean-Pierre Geusens legde het spel van de re-enactors in de loopgraven vast.

Lees ook: WO I nagespeeld met loopgraven en re-enactors: 'superuniek'

Later betrokken
De herdenking is overigens relatief laat, want de meeste herdenkingen waren een week eerder. Dat komt, omdat Echt-Susteren pas na het einde van de oorlog betrokken raakte. Duitse troepen marcheerden toen over Nederlands grondgebied van België terug naar Duitsland.

Zondag is de officiële herdenking en zijn er op het terrein nog meer activiteiten te aanschouwen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen