Overslaan en naar de inhoud gaan

In beeld: Loopgravengevecht WO I langs de Maas

Geplaatst opzaterdag 17 november 2018 - 17:04

Langs de Maas op een terrein in het Belgisch-Limburgse Maaseik zijn zaterdag loopgravengevechten uit de Eerste Wereldoorlog nagespeeld.

Dat werd gedaan door zogenoemde re-enactors die met hun spel het einde van die oorlog herdenken.

Prikkeldraad
De herdenking dit weekend is een samenwerking tussen de Belgische gemeente Maaseik, de Duitse gemeente Selfkant en de Limburgse gemeente Echt-Susteren. Op het herdenkingsterrein zijn loopgraven aangelegd die met een diepte van 1.50 meter, borstwering, prikkeldraad, een bivak om te slapen en wapentuig, zoals bajonetten, identiek zijn aan de graven in de Eerste Wereldoorlog.

Veel mensen kwamen zaterdag naar het terrein om de veldslag te zien. Fotograaf Jean-Pierre Geusens legde het spel van de re-enactors in de loopgraven vast.

Lees ook: WO I nagespeeld met loopgraven en re-enactors: 'superuniek'

Later betrokken
De herdenking is overigens relatief laat, want de meeste herdenkingen waren een week eerder. Dat komt, omdat Echt-Susteren pas na het einde van de oorlog betrokken raakte. Duitse troepen marcheerden toen over Nederlands grondgebied van België terug naar Duitsland.

Zondag is de officiële herdenking en zijn er op het terrein nog meer activiteiten te aanschouwen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen