Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

In beeld: Loopgravengevecht WO I langs de Maas

Geplaatst opzaterdag 17 november 2018 - 17:04

Langs de Maas op een terrein in het Belgisch-Limburgse Maaseik zijn zaterdag loopgravengevechten uit de Eerste Wereldoorlog nagespeeld.

Dat werd gedaan door zogenoemde re-enactors die met hun spel het einde van die oorlog herdenken.

Prikkeldraad
De herdenking dit weekend is een samenwerking tussen de Belgische gemeente Maaseik, de Duitse gemeente Selfkant en de Limburgse gemeente Echt-Susteren. Op het herdenkingsterrein zijn loopgraven aangelegd die met een diepte van 1.50 meter, borstwering, prikkeldraad, een bivak om te slapen en wapentuig, zoals bajonetten, identiek zijn aan de graven in de Eerste Wereldoorlog.

Veel mensen kwamen zaterdag naar het terrein om de veldslag te zien. Fotograaf Jean-Pierre Geusens legde het spel van de re-enactors in de loopgraven vast.

Lees ook: WO I nagespeeld met loopgraven en re-enactors: 'superuniek'

Later betrokken
De herdenking is overigens relatief laat, want de meeste herdenkingen waren een week eerder. Dat komt, omdat Echt-Susteren pas na het einde van de oorlog betrokken raakte. Duitse troepen marcheerden toen over Nederlands grondgebied van België terug naar Duitsland.

Zondag is de officiële herdenking en zijn er op het terrein nog meer activiteiten te aanschouwen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen