Overslaan en naar de inhoud gaan

In beeld: Het Limburgs Leed in Paradiso

Geplaatst opmaandag 28 oktober 2019 - 23:13

In Paradiso waren maandagavond alleen maar Limburgse liedjes te horen. Voor het eerst werd in de Amsterdamse poptempel Het Limburgs Leed gehouden.

De uitverkochte avond stond in het teken van Limburgse muziek en met louter Limburgse artiesten.

Keur aan artiesten
In Paradiso stonden een keur aan Maastrichtse artiesten zoals Erwin, Beppie Kraft en Hadewych Minis. Maar ook Heintje Simons, de Kerkradenaar die de vorige eeuw een kneiter van een hit scoorde met 'Mama', was gestrikt.

Video: L1

Handjes in de lucht
De handjes gingen ook in de lucht voor Ton en Henk van de Janse Bagge Bend, Gé Reinders en Marleen Rutten. Verder stonden het Venrayse duo Bjorn en Mieke en de Venlonaar Frans Pollux op de Amsterdamse planken. Lex Uiting praatte de avond aan elkaar en zong ook nog liedjes. De band van Bart Storcken begeleidde alle artiesten.

Lees ook: Lex Uiting wint Sjeng 2019

Voor Lex Uiting werd het een extra bijzondere avond, want hij kreeg de Sjeng 2019 uitgereikt. Dat is een prijs voor een beeldbepalende muzikant uit Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen