Overslaan en naar de inhoud gaan

In beeld: Enorme ravage na brand Panningen

Geplaatst opvrijdag 7 september 2018 - 15:00

Een halve dag na de grote brand in een verzamelgebouw op een industrieterrein in Panningen, proberen de gedupeerden een inschatting te maken van de schade. Zeker vijf bedrijven zijn vrijwel alles kwijt.

De beheerder van het gebied, Norbert Pancken, was geschrokken toen hij midden in de nacht uit bed gebeld werd. "Je krijgt te horen dat er iets in brand staat", zegt hij tegen L1.

Op de rit
"Ik kwam vervolgens op het terrein aan en zag gelijk al dat er niets meer te redden viel. Verschrikkelijk", aldus de beheerder, die het moeilijk vindt om nu al de balans op te maken.
"We gaan er eerst voor zorgen dat iedereen alles zo snel mogelijk weer op de rit krijgt. Daarna gaan we naar de schade kijken."

Lees ook: Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw Panningen

Gegokt
Een van de getroffen ondernemers is Judith Versteegen. Ook zij is vrijwel alles kwijt. "Alles wat ik in twee jaar heb opgebouwd is verdwenen. Ik moet nu weer vanaf nul gaan beginnen." Ze is bovendien niet verzekerd. "Ik heb veel risico's ingedekt. Maar je moet keuzes maken als je net aan een onderneming begint. En dit risico leek mij het minst groot. Ik heb dat risico genomen en uiteindelijk verkeerd gegokt."

Lees ook: Enorme schade na brand Panningen: 'Alles is weg'

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen