Overslaan en naar de inhoud gaan

Beekse bedrijven spelen rol bij onderzoek naar coronavaccin

Geplaatst opvrijdag 20 november 2020 - 17:24

Twee bedrijven in Beek spelen een belangrijke rol bij de distributie en het onderzoek naar een coronavaccin. Het gaat om luchthaven Maastricht Aachen Airport (MAA) en medisch onderzoekscentrum PT&R.

Het vliegveld in Beek gaat als 'farma gecertificeerde luchthaven' vaccins verspreiden. PT&R gaat onderzoek doen naar de effectiviteit van een vaccin tegen Covid-19. Dat laat de gemeente vrijdag weten.

Uitdaging
Directeur Jos Roeven van MAA geeft aan dat het vliegveld veel ervaring heeft met de distributie van geneesmiddelen. "Maar dit vaccin vraagt om nog iets extra's. Bewaartemperaturen van bijvoorbeeld -70 graden Celsius vergt nogal wat", zegt hij. "Het is een enorme uitdaging. Tegelijkertijd is het mooi dat we op deze manier iets kunnen betekenen voor de maatschappij."

Tijdsdruk
"Dit jaar staat natuurlijk in het teken van het coronavirus", zegt PT&R-directeur Viviënne van de Walle. "In april kwamen de eerste coronagerelateerde vraagstukken en nu gaan we onderzoek doen naar de effectiviteit van een van de vaccins. Dit doen we door twee groepen mensen te vaccineren en hen dan goed te volgen: de ene groep krijgt een placebo, de andere het vaccin. De extreme tijdsdruk waaronder we werken in deze tijd maakt het hele proces extra interessant."

Burgemeester Christine van Basten-Boddin is trots op de Beekse bedrijven. "Juist nu hebben we allemaal behoefte aan perspectief en het is bijzonder om te zien dat uitgerekend twee Beekse bedrijven daar rechtstreeks aan bijdragen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen