Overslaan en naar de inhoud gaan

Beeks bedrijf neemt maatregelen rondom 'euthanasiepoeder'

Geplaatst opwoensdag 13 september 2017 - 20:18
Foto: iStock

Het Beekse bedrijf RL Trading verkoopt een bepaald conserveringsmiddel niet meer aan klanten waarvan het vermoedt dat zij het gebruiken als 'euthanasiepoeder'.

De stichting Coöperatie Laatste Wil, die mensen helpt bij het vrijwillig beëindigen van hun leven, blijkt het product aan te bevelen bij haar achterban.

Niet betrokken
Omdat het Beekse bedrijf niet betrokken wenst te zijn bij hulp bij zelfdoding, kunnen klanten het middel pas bestellen nadat ze hebben aangegeven waarvoor ze het gaan gebruiken. Om welk middel het precies gaat, wil eigenaar Rob Lemmens niet prijsgeven. Dit om mensen niet op ideeën te brengen.

Conserveringsmiddel
"Het is een conserveringsmiddel dat bepaalde bacteriën op vlees tegengaat", zegt Lemmens. "Het is niet verboden en wordt ook veel gebruikt in de industrie. Ook particulieren kopen het middel en je kunt het zelf maken. Er staat op het potje dat je het poeder niet moet innemen. Een paar gram is al dodelijk."

Bestellingen
De webwinkel krijgt dezer dagen een handvol bestellingen per dag binnen. Het bedrijf heeft zijn site nu aangepast, zodat mensen eerst moeten bellen voor een offerte. Dan moeten ze ook aangeven waarvoor het middel gebruikt wordt. "We vragen door en als we niet overtuigd zijn van het verhaal, verkopen we het niet. Als verkoper voelen we ons verantwoordelijk voor het goede gebruik. Ik wil niet betrokken zijn bij zelfdodingen."

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

De kerstmarkt in de grotten in Valkenburg is weer open voor het publiek. Ga jij dit jaar?

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV