Overslaan en naar de inhoud gaan

Beek wil waterprobleem De Bron oplossen met wadi

Geplaatst opdinsdag 9 januari 2018 - 17:34

De gemeente Beek wil maatregelen nemen om te voorkomen dat het plein van basisschool De Bron in Neerbeek bij regen onder water komt te staan.

Als het vriest verandert het schoolplein in een ijsbaan, met alle gevaren van dien.

Waterdoorlatend, maar dan niet
De school met het plein zijn dertien jaar oud. Voor de speelplaats was gekozen voor speciale waterdoorlatende bestrating, maar omdat onder de bestrating löss- en leemgrond ligt blijft het water evengoed staan.

Wadi
De gemeente gaat nu onderzoeken of in de groenstrook bij de school een zogeheten wadi kan worden aangelegd. Zo'n kunstmatige rivierbedding voert bij overvloedige regenval het water snel af. Over ongeveer twee maanden moet het onderzoek klaar zijn. Dan moet ook duidelijk zijn hoeveel zo'n wadi gaat kosten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen