Overslaan en naar de inhoud gaan

Beek wil waterprobleem De Bron oplossen met wadi

Geplaatst opdinsdag 9 januari 2018 - 17:34

De gemeente Beek wil maatregelen nemen om te voorkomen dat het plein van basisschool De Bron in Neerbeek bij regen onder water komt te staan.

Als het vriest verandert het schoolplein in een ijsbaan, met alle gevaren van dien.

Waterdoorlatend, maar dan niet
De school met het plein zijn dertien jaar oud. Voor de speelplaats was gekozen voor speciale waterdoorlatende bestrating, maar omdat onder de bestrating löss- en leemgrond ligt blijft het water evengoed staan.

Wadi
De gemeente gaat nu onderzoeken of in de groenstrook bij de school een zogeheten wadi kan worden aangelegd. Zo'n kunstmatige rivierbedding voert bij overvloedige regenval het water snel af. Over ongeveer twee maanden moet het onderzoek klaar zijn. Dan moet ook duidelijk zijn hoeveel zo'n wadi gaat kosten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen