Overslaan en naar de inhoud gaan

Beek verwijdert video met aanstootgevend lied over Duitsers

Geplaatst opzondag 15 september 2019 - 17:07

De Facebookpagina Beek Herdenkt heeft een filmpje verwijderd waarin jongeren mogelijk aanstootgevende teksten over Duitsers zingen.

Het filmpje werd vrijdagavond opgenomen tijdens de Liberty Party, een feest ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding, in discotheek Mondial in Beek.

Jongeren
Het herdenkingsfeest was speciaal georganiseerd voor jongeren van 11 tot 15 jaar. Het feest werd mede mogelijk gemaakt door onder meer de provincie Limburg, de gemeente Beek en Beek Herdenkt.

Klacht
De video werd verwijderd na een klacht van een bezoeker van de Facebookpagina. Volgens de man zingen de jongeren in de video: 'Alle Duitsers zijn homo'. Hij plaatste een opmerking bij het filmpje waarin hij kritiek heeft op de gezangen van de Beekse jongeren. 'Ik hoop niet dat de 11 tot 15-jarigen zingen wat ik denk dat ze zingen', schrijft de man. 'Dit zou werkelijk een dieptepunt zijn van de Beekse bevrijdingsfeesten.'

Onderzoek
De man die de melding deed zegt dat hij ook contact heeft gehad met de gemeente Beek. Het filmpje is daarna verwijderd. Volgens de klager gaat de gemeente Beek de zaak onderzoeken.

Burgemeester
Opmerkelijk is dat de burgemeester van Beek, Christine van Basten-Boddin, het filmpje likete op Facebook. L1 heeft de burgemeester om een reactie gevraagd, maar ze was zondagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Excuses
Beek Herdenkt reageert via Facebook op het verwijderen van de video. 'Beek Herdenkt heeft met het delen van dit filmpje een enorme vergissing gemaakt. Dit had nooit mogen gebeuren. Wij hebben het filmpje meteen verwijderd en bieden hier onze welgemeende excuses voor aan.'

Wat zingen de jongeren precies? Bekijk het filmpje hieronder en oordeel zelf.

Video: Facebook
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen