Overslaan en naar de inhoud gaan

Beek verwijdert video met aanstootgevend lied over Duitsers

Geplaatst opzondag 15 september 2019 - 17:07

De Facebookpagina Beek Herdenkt heeft een filmpje verwijderd waarin jongeren mogelijk aanstootgevende teksten over Duitsers zingen.

Het filmpje werd vrijdagavond opgenomen tijdens de Liberty Party, een feest ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding, in discotheek Mondial in Beek.

Jongeren
Het herdenkingsfeest was speciaal georganiseerd voor jongeren van 11 tot 15 jaar. Het feest werd mede mogelijk gemaakt door onder meer de provincie Limburg, de gemeente Beek en Beek Herdenkt.

Klacht
De video werd verwijderd na een klacht van een bezoeker van de Facebookpagina. Volgens de man zingen de jongeren in de video: 'Alle Duitsers zijn homo'. Hij plaatste een opmerking bij het filmpje waarin hij kritiek heeft op de gezangen van de Beekse jongeren. 'Ik hoop niet dat de 11 tot 15-jarigen zingen wat ik denk dat ze zingen', schrijft de man. 'Dit zou werkelijk een dieptepunt zijn van de Beekse bevrijdingsfeesten.'

Onderzoek
De man die de melding deed zegt dat hij ook contact heeft gehad met de gemeente Beek. Het filmpje is daarna verwijderd. Volgens de klager gaat de gemeente Beek de zaak onderzoeken.

Burgemeester
Opmerkelijk is dat de burgemeester van Beek, Christine van Basten-Boddin, het filmpje likete op Facebook. L1 heeft de burgemeester om een reactie gevraagd, maar ze was zondagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Excuses
Beek Herdenkt reageert via Facebook op het verwijderen van de video. 'Beek Herdenkt heeft met het delen van dit filmpje een enorme vergissing gemaakt. Dit had nooit mogen gebeuren. Wij hebben het filmpje meteen verwijderd en bieden hier onze welgemeende excuses voor aan.'

Wat zingen de jongeren precies? Bekijk het filmpje hieronder en oordeel zelf.

Video: Facebook
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen