Overslaan en naar de inhoud gaan

Beek verwijdert video met aanstootgevend lied over Duitsers

Geplaatst opzondag 15 september 2019 - 17:07

De Facebookpagina Beek Herdenkt heeft een filmpje verwijderd waarin jongeren mogelijk aanstootgevende teksten over Duitsers zingen.

Het filmpje werd vrijdagavond opgenomen tijdens de Liberty Party, een feest ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding, in discotheek Mondial in Beek.

Jongeren
Het herdenkingsfeest was speciaal georganiseerd voor jongeren van 11 tot 15 jaar. Het feest werd mede mogelijk gemaakt door onder meer de provincie Limburg, de gemeente Beek en Beek Herdenkt.

Klacht
De video werd verwijderd na een klacht van een bezoeker van de Facebookpagina. Volgens de man zingen de jongeren in de video: 'Alle Duitsers zijn homo'. Hij plaatste een opmerking bij het filmpje waarin hij kritiek heeft op de gezangen van de Beekse jongeren. 'Ik hoop niet dat de 11 tot 15-jarigen zingen wat ik denk dat ze zingen', schrijft de man. 'Dit zou werkelijk een dieptepunt zijn van de Beekse bevrijdingsfeesten.'

Onderzoek
De man die de melding deed zegt dat hij ook contact heeft gehad met de gemeente Beek. Het filmpje is daarna verwijderd. Volgens de klager gaat de gemeente Beek de zaak onderzoeken.

Burgemeester
Opmerkelijk is dat de burgemeester van Beek, Christine van Basten-Boddin, het filmpje likete op Facebook. L1 heeft de burgemeester om een reactie gevraagd, maar ze was zondagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Excuses
Beek Herdenkt reageert via Facebook op het verwijderen van de video. 'Beek Herdenkt heeft met het delen van dit filmpje een enorme vergissing gemaakt. Dit had nooit mogen gebeuren. Wij hebben het filmpje meteen verwijderd en bieden hier onze welgemeende excuses voor aan.'

Wat zingen de jongeren precies? Bekijk het filmpje hieronder en oordeel zelf.

Video: Facebook
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen